3-lags oste- og sjokoladekake

Her om dagen fikk jeg skikkelig lyst til å bake kake, så da ble det kakebaking da. Jeg hadde egentlig lyst på litt av alt og endte derfor opp med å lage tre lag: en saftig sjokoladebunn, en syrlig og frisk ostekrem og et luftig og søtt sjokoladelokk. Resultatet ble helt himmelsk og hele familien likte den.

DSC_0203

OPPSKRIFT
1. lag:
50 gram smeltet ekte smør
50 gram smeltet mørk sjokolade (jeg brukte 86%)
2 egg
50 gram havremel
2 ss peanøttmel
2 ss sesammel
3 ss sukrin gold

SLIK GJØR DU
– Sett ovnen på 180 grader.
– Smelt sjokoladen over vannbad, og smør i mikro eller på panne. Bland godt sammen og rør de andre ingrediensene inn.
– Fordel i tre porsjonsformer, evt. En liten langpanne eller springform.
– Stek i ca. 20 minutter før du avkjøler.

DSC_0133

DSC_0136

2. lag:
– 4 gelatinplater
– 4 ss sukrin melis
– 2 ss vaniljeprotein
– 160 gram phiadelphia ost (spar resten av boksen på 200g til siste laget)
– Saften av en lime

SLIK GJØR DU
– Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
– Rør sammen ost, protein, sukrin og saften av limen.
– Når gelatinen har lagt i kaldt vann i rundt fem minutter er den klar til å smeltes. Husk å trykke ut alt det kalde vannet før du begynner.
– Kok opp vann i en liten panne og sett en skål eller bakebolle som du har gelatinen i, over. Rør litt rundt av og til, til alt har smeltet.
– Hell den kalde ostemassen over i gelatinen og rør kraftig.
– Ha så ostemassen over sjokoladebunnen (første lag) (NB! Bunnen må være helt avkjølt slik ikke ostekremen «smelter».)
– Sett til avkjøling i kjøleskap.

PicMonkey Collage
3. lag:
– 40 gram phiadelphia ost (resten av boksen)
– 40 gram sukrin sjokolade
– 3 eggehvitter
– 1 stor ts kakao
– 2 ts proteinpulver med sjokoladesmak
– 5 dråper stevia sjokolade
– 4 gelatinplater

SLIK GJØR DU
– Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
– Stivpisk eggehvittene til du kan snu på bollen hodet uten at noe beveger seg.
– Smelt 20 gram av sjokoladen i vannbad, og hakk resterende 20 gram opp i små biter.
– Pisk den smeltede sjokoladen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene. Deretter tørrvarene og den hakkede sjokoladen.
– Når gelatinen har lagt i kaldt vann i rundt fem minutter er den klar til å smeltes. Husk å trykke ut alt det kalde vannet før du begynner.
– Kok opp vann i en liten panne og sett en skål eller bakebolle som du har gelatinen i, over. Rør litt rundt av og til, til alt har smeltet.
– Hell sjokoladeblandingen over i gelatinen. Husk å røre hele tiden.
– Fordel så blandingen i de tre porsjonsformene. (NB! Ostekremen bør være helt stivnet. Dette tar ca. en times tid om du setter den kjølig).
– Sett til avkjøling i kjøleskap.

DSC_0150

Etter en liten time har lokket stivnet helt, og kaken er klar til å nytes. Denne kaken er mer enn nok i seg selv, men ønsker du det lille ekstra kan du for eksempel servere med litt vaniljeis eller en dæsj krem (pisk kremfløte med sukrin, eller bruk den stive delen av fullfett kokosmelk og tilsett litt søtning).

DSC_0194

Kaken blir ganske mektig, spesielt bunnen. Så om du har fordelt i tre porsjonsformer kan disse igjen deles mellom to personer. Eventuelt kan du spare halve til senere, eller det enkleste av alt, gjøre som meg og spise hele med en gang. Den gikk i alle fall lett ned her!

DSC_0206

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!



Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter