Banankake med sjokolade

SAMSUNG CSC

Bananer er en fantastisk frukt som kan brukes i det meste, i bakst, middag, til dessert, som pålegg eller rett og slett bare spise den som den er til mellommåltid. Banan inneholder mer energi enn mye annen frukt og er derfor godt egnet for å få i seg litt kjapp energi før eller etter en treningsøkt. Banan inneholder også fiber, vitamin B6 og kalium. Det er altså mange gode grunner til å nyte en søt og god banan. Selv er jeg veldig glad i bananer, men når de blir overmodene velger jeg heller noe annet. Heldigvis finnes det flere ting man kan bruke banan til når den blir overmoden, som for eksampel lage banankake. Når en lager banankake er det nemlig bare en fordel å bruke bananer som er litt overmodne da de gir mer sødme enn mindre modne bananer. Her er en oppskrift på en søt og god banankake med sjokoladebiter, kombinasjon av banan og sjokolade er helt magisk. Håper det smaker!

 

SAMSUNG CSC

 

Ingredienser

2 godt modne bananer

2 egg

25 g sukrin gold

25 g kokos sukker

1 ts bakepulver

50 g bakeprotein

50 g havremel

20 g cocosa

80 g sukkerfri sjokolade

(Evt. en liten skvett med melk av valgfritt slag)

 

Fremgangsmåte

Kjør egg og bananer med stavmikser til en jevn og klumpfri røre. Smelt cocosa og grovhakk den sukkerfrie sjokoladen og tilsett alle ingrediensene (bortsett fra melken) i egg- og bananblandingen. La røren svelle et par minutter før du eventuelt  tilsetter en liten skvett med melk om røren blir for tykk. Stekes på 175 grader i 30-40 minutter. Følg med underveis da steketid vil variere fra ovn til ovn. Jeg stekte min kake i en brødform, men kaken kan også stekes i en liten rund form om en ønsker det.

 

SAMSUNG CSC

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter