Blåbærpai

 

 

En lun blåbærpai med friske blåbær servert sammen med en klatt vanilje er noe av det beste jeg kan få på denne tiden av året. Det er unormalt mye blåbær på skogen i år, hva passer vel ikke bedre enn å utnytte muligheten til å lage en sunn og god blåbærpai stappfull av antioksidanter fra bærene, toppet med et smuldrelokk uten sukker og med redusert mengde smør. Denne oppskriften er enkel, fort gjort, sunn og smaker himmelsk. Det finnes med andre ord ingen grunn til å ikke teste den ut. Håper det smaker!

 

Ingredienser bærblanding

500 g blåbær

1 ss potetmel

50 g sukrin gold

1 ss sukrin +

 

Fremgangsmåte

Bland forsiktig sammen blåbær sukrin gold, sukrin + og potetmel. Legg blandingen i bunnen av en paiform.

 

 

Ingredienser smuldrelokk

25 g smør

30 g mager kesam

2 ss fibersirup

50 g havregryn

40 g mandelmel

40 g speltmel

50 g sukrin gold

 

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen, det enkleste er å kna den sammen med hendene. Deigen skal bli fast. Smuldre deigen i mindre biter jevnt over blåbærene i paiformen. Stekes på 200 grader i ca 40 minutter. Sett gjerne på varmluft de siste 5 minuttene for å få et mest mulig sprøtt lokk. Serveres lun med en klatt vaniljekesam til.

 

 

 

 

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter