Charlotte Knudsen forteller om hennes utrolige vektnedgang

@charlotte.w.k

Nok er nok

Jeg bodde på Gran Canaria i 2012. Det var da jeg fant ut at nok var nok. Jeg hadde angst for å gå på stranda, gå ut døra og var i grunn redd for det meste. Jeg snakket med min lillebror som hadde litt greie på trening. Bare det å spørre ham satt langt inne. Jeg hadde aldri vært aktiv og hadde kun spist søppelmat fordi jeg ikke visste bedre. Jeg klarte ikke å bøye meg ned for å ta en knebøy uten vekt engang. Jeg trillet bakover på flisene i en krøll første gang han skulle vise meg knebøy.

Men jeg visste at jeg ikke kunne leve ett liv som dette. Jeg hadde akkurat fått en datter og vekten min tre måneder etter graviditeten var på 117 kg. Jeg lastet ned en app med treningsøkter på fem minutter man kunne gjøre hjemme. Jeg lastet også ned MyFitnessPal og logget alt jeg puttet i munnen de første månedene. Jeg fikk en skikkelig overraskelse, her var det mange kalorityver!

Bare det å bruke «litt» olje da jeg stekte maten min stjal jo nesten hele kaloribudsjettet mitt for dagen. En desiliter olje har ca. 800 kalorier! Det er så lett å kjøpe karbonadedeig, hive litt olje i panna, og vips så kunne du like gjerne kjøpt kjøttdeig og vel så det.

Små endringer

Jeg startet med små endringer hver eneste dag. Beveget meg litt mer enn jeg gjorde uken før, lærte litt og litt om hvordan jeg kunne velge smartere når det kom til mat. Jeg tok «før og etter»-bilder ofte da vekten stadig stoppet. Det har reddet motivasjonen min mange ganger.

To år gikk og jeg var kommet ned til 85 kg i september 2014. Det var da jeg var i en alvorlig hesteulykke. Jeg knuste bekkenet, brakk lårbenet tvers av og fikk ett par brudd i ryggen. Legene var usikre på om jeg noen gang kom til å gå ordentlig igjen. Jeg har enda kroniske smerter, jeg har vondt i rygg og bekken hver eneste dag, men treningen holder smertene levelige og bevegeligheten oppe. Det er ikke få ganger jeg har sittet i bilen med tårer i øynene før jeg har gått inn på trening, men jeg vet jeg må for å klare å fungere normalt.

@charlotte.w.k

Bitt av styrketreningsbasillen

Jeg begynte med styrketrening og har aldri drevet med kardio for å gå ned i vekt. Styrketrening fungerte bra med kroppen og holder alt i sjakk. Jeg ble «bitt av basillen». Styrketrening er utrolig gøy! Den eneste du skal være bedre enn er deg selv. Jeg ville ha nye utfordringer og ny motivasjon til å holde treningen oppe. Jeg føler jo selvfølgelig av og til at det er veldig urettferdig at jeg må trene så mye hele tiden for å klare å fungere som alle andre, men jeg er glad for at alt har blitt som det har blitt! Jeg har fått en ny sjanse, en sjanse jeg har tatt!

@charlotte.w.k

Bra nok!

Jeg fant Lene Alexandra og team LA Lifestyle. Jeg sendte en søknad for gøy uten noen planer om å stille i bikinifitness. Selvtilliten var fortsatt lav før jeg møtte Lene Alexandra. Hun og «Bra nok!»-konseptet har reddet meg! Jeg kan nå med hånden på hjerte si at jeg er bra nok! Og vet du hva? Så lenge du gjør så godt du kan er du det også!
Jeg stilte i NM i bikinifitness i oktober 2016, en helt magisk opplevelse! Så sinnsykt langt utenfor min komfortsone, men jeg ville aldri vært foruten den opplevelsen.

@charlotte.w.k

Gjør deg som gjør DEG glad!

Det viktigste her er å tenke at det er kun deg selv som kan endre på hvordan DU har det. Gjør det som gjør DEG glad! Ikke tenk på hva alle andre tenker om det du gjør, du vil møte motgang, det vil være tungt, men ikke gi deg, jeg heier på deg!

«At first they will ask you why you’re doing it, but later they will ask you how you did it.»

Følg Charlotte på Instagram @charlotte.w.k

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


X-life Team

X-life Team

Teamet kommer her på bloggen med produktomtaler, anbefalinger og informasjon for å gjøre det lettere for deg som kunde!

Fettforbrenning, Intervjuer, Kosthold, Trening