Crunchy og proteinrik musli

 

DSC_0547

 

Frokostblanding er noe mange er vokst opp med på frokostbordet. De aller fleste musli-blandinger som selges i butikker inneholder mye sukker, og selv synes jeg det kan være vanskelig å finne en som har et greit næringsinnhold når jeg står på butikken. I tillegg har ofte de med redusert innhold av sukker og litt ekstra proteiner en svimlende pris. Derfor mener jeg det er hundre ganger bedre å lage sin egen. Da vet du akkurat hva du får i deg, og kan tilsette det du selv liker best.

Musli er vel noe av det enkleste du kan lage, så her er det ingen unnskyldning selv om du ikke er noen mester på kjøkkenet!

OPPSKRIFT
2 dl havregryn
2 dl Easy bake
4 dl hakkede nøtter (jeg brukte hasselnøttkjerner, mandler og valnøtter)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
2 ss smeltet kokosolje
2 ss sukrin gold
4 ss yaconsirup
2 dl vann
PS! Ønsker du enda mer smak kan du tilsette litt kanel og kardemomme.

SLIK GJØR DU
Hakk opp nøtter og bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle. Fordel utover et bakepapirkledd brett og stek på 150 grader i rundt en time. Ta ut brettet og rør rundt i blandingen et par ganger i løpet av steketiden.

 

DSC_0528

 

Passer perfekt over yoghurt og cottage cheese, som topping på havregrøt og smoothie eller rett og slett som litt kjapp snacks mellom måltider. For variasjon kan du tilsette tørket frukt, rosiner, kokos eller gojibær etter steking.

 

DSC_0540

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter