Effektiv trening med strikk!

Noen dager kan det være litt for travelt til at man kommer seg til treningssenteret, og andre dager skinner sola rett og slett for mye til at man ønsker å tilbringe tiden sin inne. Dette trenger ikke å sette en stopper for treningen din, og med disse strikkene kan du holde kroppen i form uansett hvor du er! Treningsprogram finner du nederst i artikkelen 🙂

Pictures234

Varm opp i overkroppen ved å holde i strikken med relativt strake armer og før strikken forsiktig frem og tilbake over hodet. Hold også strikken fremfor deg og dra skulderbladene sammen. Gjenta øvelsene 5-10 ganger. 

 

Ved å bruke treningsstrikker kan man både øke og senke motstanden i forskjellige øvelser for å tilpasse dem til det nivået man er på. Dette gjør strikker til et fantastisk hjelpemiddel når det kommer til trening utenfor et treningssenter. I tillegg tar strikker lite plass, og man kan ha dem med seg over alt. Plutselig har man ikke lenger noen unnskyldninger for ikke å trene, og drømmekroppen er dermed ikke langt unna. Treningsstrikker kommer i mange forskjellige størrelser, noe som gjør at du lett kan øke motstanden i forskjellige øvelser etterhvert som du blir sterkere. Det er akkurat denne progresjonen som får musklene til å vokse og kroppen til å tilpasse seg den nye utfordringen. Bruk det for alt det er verdt!

Treningsstrikkene kan også brukes til mer enn bare hjemmetrening. Fest dem i stangen og stativet når du tar for eksempel benkpress og knebøy for å gjøre belastningen under løftet jevnere. Man er for eksempel som regel svakest i nedre posisjon i en knebøy, og sterkest i øverste posisjon. Ved å strategisk plassere strikken kan man få belastningen til å bli lavest i nedre posisjon og høyest i øvre posisjon, og man får dermed mer ut av øvelsen.

Nivå 1: X-Life Megaband Rød
Dette er den letteste strikken, og kan brukes som et første progresjonsnivå når man begynner å bli god på for eksempel push-ups. Klarer man for eksempel hele 15 push-ups, så begynner man å bevege seg ut av det belastningsområdet som gjør øvelsen effektiv. Ved å legge til den røde strikken kan man dermed gjøre øvelsen tyngre, slik at man for eksempel bare klarer 6 – 8. Dette fører til mer effektiv trening!

Nivå 2: X-Life Megaband Sort
Den nest letteste strikken kan brukes som en progresjon når den røde blir for lett. Den passer også fint for personer som kun klarer noen få kroppshevinger i for eksempel DoorGym, og hjelper deg å ta flere! Jo lettere strikk, jo tyngre blir øvelsen i DoorGym.

Nivå 3: X-Life Megaband Lilla
Denne tykkelsen har mange bruksområder, og passer godt til de som er litt rookie i kroppshevinger. De som er viderekomne i push-ups og ønsker en ekstra utfordring kan også med fordel bruke denne strikken.

Nivå 4 og 5: X-Life Megaband Grønn og X-Life Megaband Blå
Disse strikkene er av en slik tykkelse at ekstra viderekomne i push-ups og helt nybegynnere i kroppshevinger vil ha god nytte av dem. De er også kjempefine å bruke for alle som vil ha en jevnere belastning og mer effektiv gjennomføring av for eksempel benkpress og knebøy!

 

Treningsprogram

Bruk gjerne treningsstrikker til å gjennomføre dette meget effektive treningsprogrammet. Gjør det 3 – 4 ganger i uken eller som erstatning for ditt vanlige treningsprogram de dagene du ikke kommer deg på treningssenteret. Øvelsene i programmet er satt sammen i supersett, der du skal fullføre A1 og A2 rett etter hverandre før du tar pause og starter på B1 og B2. Gjennomfør hele programmet to ganger!

Treningsprogram-megabands

Øvelsene i bilder

 

Kroppshevinger og Thrusters

Pictures230

Kroppshevinger/Pullups: Ved hjelp av strikken vil det bli lettere å dra seg oppover mot greinen/stanga da strikken vil ta noe av vekta. Bruk tynnere strikker etterhvert som du blir sterkere. 

Thrusters: Stabiliser i overkroppen og gå ned i en dyp knebøy, på veien opp retter man ut armene i skulderpress.

 

Brystpress og Roing

Pictures231

Brystpress: Før armene fremover foran brystet, bøy albuene og slipp hendene tilbake mot brystet. 

Roing: Over ser du to forskjellige måter å utføre roing på, husk å dra skulderbladene hardt sammen uansett hvilken måte du velger å gjøre det på.

 

Face pulls og Tricep press

Pictures232

Face pulls: Dra strikken mot ansiktet ditt og press skuldrene sammen.

Tricep press: Her er det igjen vist to måter å trene triceps på, beveg hovedsakelig kun i albueleddet når du slipper opp strikken. 

 

Benhev bak og til siden

Pictures233

Benhev: Stram rumpa hele veien, også når du slipper ned beinet, og pass på og ikke bruke korsryggen når du strekker benet bak deg. 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Tor André Sandum

Tor André Sandum

Tor André Sandum har en bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering i fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøyskole. Han er i tillegg sertifisert personlig trener fra samme institusjon og interesserer seg for styrketrening, utholdenhetstrening, ernæring og arbeidsfysiologisk testing. Med bakgrunn som basistrener og akrobatikk-/trampolineinstruktør har Tor André god kunnskap om trening av kjernemuskulatur, kroppskontroll og romfølelse. Gjennom Sandum.PT tilbys personlig trening, online coaching og kostholdsveiledning.

Trening