Fitnessjentene gir deg sine beste treningstips

Her kommer siste del av spørsmålsrunden vi hadde med de råe fitnessjentene våre på facebook. Du kan blandt annet lese om jentenes beste tips for fettforbrenning, hvordan holde på motivasjonen og yndlingsøvelser for mage og rygg!

Pictures111

NoraHelene, Lone, KristineLinnSilje Mariela og Julie.

Til Silje mariela: hva slags øvelser anbefaler du til nybegynnere innenfor styrketrening?

Silje Mariela: Hvis du er helt ny innen styrke så anbefaler jeg at du tester ut følgende øvelser: goblet squat (knebøy med en frivekt eller kettlebell), markløft med kettlebell, pushups, omvendt roing, nedtrekk og planke. Anbefaler at du får en trener til å ta deg igjennom øvelsene før du starter. Om du ellers kvier deg for å gå inn i frivektsavdelingen på egenhånd så utfordrer jeg deg i første omgang til å dra dit en dag det er litt mindre folk, og rett og slett kjøre et par sett med bicepscurls. Bare for å bli vant til å «ta din plass». Husk, du har like stor rett på å være i frivektsavdelingen som alle andre. Og ja, start først som sist med frivekter. Ikke noe å vente på!

Dere er alle sammen inspirerende jenter. Har dere noen tips til trening av skuldre og mage?

Kristine: Sideliggende sidehev og sit-ups med vektskive.

Nora: mine favoritter for skuldre er uten tvil militærpress og sittende skulderpress. Har du kjørt disse mye kan du gjerne supplere med fronthev og varianter av sidehev, enarms, i kabel eller i maskin.

Hva skjer med huden når man går ned en del i vekt? Trekker den seg tilbake, evt hvor lang tid tar det?

Nora: jeg opplever at huden min trekker seg tilbake en stund etter vektnedgang, ca 2 mnd tar det for min del. Jeg tror nok også dette er veldig genetisk og vil variere fra person til person.

Helene: Det spørs jo hvor overvektig man er også. Huden trekker seg lettere tilbake jo yngre man er. For min del som har gått ned 60 kg så har huden trukket seg mye tilbake, men jeg blir nok ikke helt kvitt den før operasjonen senere i år.

Jeg sliter med motivasjonen til å gi jernet både med kosthold og trening. Selv trener jeg jevnt og trutt. Klarte også å endre alt i fjor, og gikk ned 15kg, men så la jeg på meg 5kg igjen. Nå sliter jeg med å komme tilbake der jeg var. Jeg har kronisk migrene som hindrer meg i å gi 100%. Hvordan få tilbake motivasjonen?

Helene: Dette med motivasjon er ikke så lett hele tiden. Jeg tror trikset for mange er å ta det sakte, men sikkert, ikke gunn på med store planer om trening 6 dager i uka med en gang. Ta det heller gradvis og tilpass trening og kosthold etter hverdagen din! Du har jo gått ned tildligere så du vet jo at du kan klare det om du vil. Sett deg mål du vil oppnå, les blogger som inspirerer deg, kanskje noen nye treningsklær som gir deg lyst til å dra på gymmet? Masse lykke til! 🙂

Dere inspirerer til tusen! Hvilke tips kan dere gi for å trene og lære seg pullups?

Linn: Et godt virkemiddel for å lære seg pullups kan være å benytte en treningsstrikk som rett og slett festes øverst i stanga og som gjør det enklere for deg å løfte egen kroppsvekt. Det finnes treningsstrikker med ulik motstand – så her kan du først starte med en treningsstrikk med høy motstand før du jobber deg ned mot en med lavere motstand – og deretter kroppsvekt uten strikk  Ellers kan du også utføre negative repetisjoner.

Tips til god mageøvelse man kan gjøres hjemme og på trening?

Nora: Jeg elsker rollouts med abwheel, den svir som bare det! Den kan du fint gjøre både hjemme og på trening, og du kan utvikle deg ved å kjøre på kne og etterhvert gå over til å kjøre strake når du blir skikkelig sterk i core-musklene dine!

Linn: Rollouts og landmines er gode mageøvelser jeg benytter meg av.

Silje Mariela: Test ut en øvelse som heter landmines.  Ellers syns jeg hengende beinhev er gull!

1196741-12-1391078138708

Har dere tips til fettforbrenningsprogram for trening på treningssenter 3-4 ganger pr uke? Jeg er megamotivert for trening, men ikke om det blir et program som tar 1-2 timer hver gang. Jeg liker høyintensiv trening.

Silje Mariela: Kortintervaller 30 sekunder maks spurt- 60 sekunders aktiv pause x 6 (øk med ett intervalldrag ekstra hver uke). Varier også på dragene med alt fra varighet på 10 sekunder og 30 sekunders aktiv pause til 60 sekunder på og 2 minutter av. God effekt og korte økter. Selv kjører jeg ikke lengre HIIT enn maks 15 min.

Beste tips til skadeforebyggende trening av skuldre?

Julie: Face pull er en god øvelse og Jobb med mobilitet.

Silje Mariela: Test ut øvelser som aktiverer ryggen mer. Eksempler her er wallslides, floorslides, bandpullaparts, alt av roøvelser etc. Mye ukjente navn kanskje, men søk de opp på Youtube. Det er øvelser som er enkle å utføre men som gir god effekt om du sliter med skuldre. Eller så er teknikk ekstremt viktig. Trekk skuldrene godt ned og bak når du trener. Stolt holdning!

Hei jenter! Jeg startet et nytt og bedre liv i april i fjor. Vekta startet på ca 118kg, nå er jeg nede i 91kg og har fortsatt noen kilo igjen. Jeg startet med saltimer (spinning, step, bodypump) men har fått mer og mer sans for styrketrening. Dessverre har jeg en gammel kneskade som er kommet tilbake som legger demper på treningsgleden (skade på menisk og fremre korsbånd). Har dere noen gode treningstips der man ikke belaster kneet så mye?

Silje Mariela: Først; gratulerer med flotte resultater så langt! Imponerende! Jeg kan anbefale at du får en dyktig coach til å vise deg riktig teknikk i øvelser. Det kan gjøre forskjell på natt og dag for knærne dine. Ellers så kan du benytte deg av øvelser som markløft (ja faktisk, sett at den gjøres riktig), glutebridge, hipthrusts, o.l + trening for øverkropp da selvsagt. Ellers er sykkel og ellipse relativt snille mot knærne dine. Lykke til videre Anette!

Beste øvelse for rygg?

Julie: Markløft, chins/pullups og enarmsroing er gode øvelser.

Nora: Mine favoritter er stående roing med stang eller roing med manualer.

Linn: Pullups (håndflater vendt bort fra deg) er helt klart en stor favoritt når det kommer til trening av rygg.

Lone: Chins!

Helene: Jeg synes faktisk nedtrekk er en flott øvelse for rygg.

Jeg har lagt merke til at de fleste anbefaler en kombinasjon av cardio og styrketrening dersom man skal klare å oppnå drømmekroppen (selvsagt litt avhengig av utgangspunktet). Personlig finner jeg ofte skole, jobb og andre hobbyer veldig tidkrevende, og lurer derfor på hvordan man kombinerer styrke og kondisjon dersom man eksempelvis bare har tid til å trene 3-4 dager i uken?

Nora: hva om du setter av 15-20 minutter til cardio etter styrkeøkta? Det gjør jeg på dager hvor tiden strekker litt dårlig til, evt så må jeg bare sette på den fæle vekkerklokka en time tidligere 😉

Helene: Man kan fint kjøre cardio etter styrkeøktene sine om man har tid til det. Jeg gjør ihvertfall det nå om dagen.

Julie: Selv benyttet jeg morgentimene til å få til en cardioøkt når jeg gikk på skole og hadde jobb. La meg tidlig og sto opp grytidlig. fantastisk start på dagen også er det unnagjort!

Silje Mariela: Det er en problemstilling jeg har tatt høyde for i Fat Attack 3.0 om det skulle være aktuelt. Ellers så er det greit å huske på det at det er OK å trene 20 eller 30 minutter. Man behøver ikke være på trening i et par timer for at det skal ha noe effekt. Tro meg. 30 minutter hvor 20 minutter er styrketrening som baserer seg på baseløft, og 10 minutters kortintervaller kicker assen til andre økter som man later seg igjennom. Det er ikke tiden på trening som teller, men derimot hvordan du bruker tiden. Lykke til !:)

Beste øvelse for å stramme opp innside lår og favoritt booty-øvelse ?

Helene: Min favoritt rumpeøvelse for tiden er knebøy i smith- maskinen med smal beinstilling.

Lone: Knebøy og Kickbacks!

Kristine: Sumo-knebøy!

1196741-10-1390258459946

Hei. På nytt treningsprogram har jeg oppdaget at jeg er supersvak på øvre rygg. Jeg bruker blandt annet sidehev i kabel. Det fungerer greit på 1,25 kg, og neste blir 3,75kg, som blir ekstremt for øyeblikket og får derfor ikke utført øvelsen med beste teknikk. Hva er beste måten å få progresjon når man er så svak?

Julie: Sidehev er en skulderøvelse. For progresjon kan du ha magasinet på 1,25 og så legge på en 1kg hantel på toppen av magasinet. Da blir det 2,25 kg 🙂

Æ slit me å komme mæ på trening nu ætter Jul og Nyttår. Kjenner jo på mæ at æ har lyst men klare ikke å komme mæ over den h… dørstokken! I fjor sleit æ me å komme mæ ned 60Kilo. Vet at den vækta ikke ska ta fokus, men d e så fort at den gjør d. Træng hjælp te å finne motivasjonen igjen og treningsglede. Også syntes æ d e vanskelig å si ‘nei’ når man blir innvitert til noen om d er bursdagsfest eller hyttetur div. 🙁

Kristine: Kast vekta, den sier deg ingenting – sånn helt alvorlig. Noen ganger er den bare med på å ødelegge motivasjonen. Jeg er avhengig av å ha treningsbag i bilen og dra innom når jeg først er ute og kjører (gjerne etter jobb) eller en treningsavtale når motivasjonen svikter. Ikke si nei til bursdager eller hytteturer, fokusér heller på alt du kan spise som er sunt og godt i stedet for det andre. Alt med måte!

Silje Mariela: Heisann! Kjenner meg igjen i det du sier om manglende motivasjon og tungt å komme i gang igjen. Første skritt er å faktisk bare starte. Ikke med 7 treninger per uke, men derimot to. Og sørg for at du starter dagen din med en sunn, fornuftig frokost hver dag. når du har disse to tingene på plass (tenker det tar et par uker), så er du klar til å innføre en dag til. Babysteps. Det som er så bra ved å gjøre det slik er at du bygger opp en mestring ovenfor det du gjør, og det er mye større sjanse for at du lykkes i det lange løp. Jeg er selv der om dagen, så jeg kjenner meg som sagt igjen. Dette klarer vi. Vi får bite tennene sammen, sammen !:)

Hei. Har trent styrke i ett år nå, 3 økter på bein, 2 -3 på overkropp i uken. Trener hardt og har med baseøvelsene. Løper intervaller 2 dager, de andre dagene etter styrkeøkta går jeg 20 min i motbakke. Har en aktiv jobb ved siden av. Har ett ok kosthold, men sliter virkelig med å få vekk fettet og få strammet opp magen. Har ett barn. 176 cm og veier 63 kg, trener sjeldent mage, men er det noe jeg burde gjøre anderledes eller står alt på kostholdet?

Silje Mariela: Heisann! Først av alt; hvis du har kjørt samme programmet nå i lang tid så er det på høy tid å teste noe nytt. Kroppen tilpasser seg det du gjør. Det vil derfor ikke gi samme effekt etter en viss tid, selv om det gav god effekt i starten. Kanskje du skal gi helkroppsprogram en sjanse igjen for en liten stund? Og supplere med 4 kortintervaller per uke?  Ellers er kostholdet alfa omega for å få bort siste rest. Og det krever sitt. Det er som regel det siste man må slite litt ekstra for. Lykke til!

Bilder-merket-med-stjerne10

Tusen takk til våre flotte jenter som svarte på spørsmålene som kom inn og vi håper dere andre fikk svar på det dere lurte på 😀

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Intervjuer