Hjemmelaget økologisk sjokolade

Lager du sjokoladen selv kan du virkelig nyte sjokolade med god samvittighet. Du har full kontroll på hva du får i deg, ingen sjulte ingredienser og du kan velge bort kunstig sukker. Vanskelig er det heller ikke. Under finner du 4 oppskrifter på økologisk, sukkerfri sjokolade. Her kan du selvfølgelig bytte ut ingredienser og fylle sjokoladen med dine favoritter!

Sjokoladehjerter med bringebærfyll

Bringebarhjerter

Ingredienser til ca. 15 biter:
SJOKOLADE
60 g kakaomasse
30 g kakaosmør
25 g agavesirup
1/2 ts vaniljepulver

FYLL
60 g cashewnøtter evt. cashewnøttsmør
40 g frosne bringebær
1 ss agavesirup
1/4 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Lag fyllet først ved å kjøre cashewnøtter i en foodprosessor eller blender til det er helt finmalt. Ha i bringebærene og kjør til det er godt blandet. Tilsett agavesirup og vaniljepulver i blandingen. Sett fyllet i fryseren mens du lager sjokoladen.

Smelt kakaomasse og kakaosmør og tilsett agavesirup og vanilje. Visp godt. Hell konfektformene halvfulle med sjokolade. Ta ut fyllet fra fryseren og legg en halv ts fyll i hver bit. Pass på at du dytter fyllet litt ned i sjokoladen slik at fyllet ligger i midten av konfektbiten. Fyll så på med resten av sjokoladen til kanten av formen slik at alt fyllet er godt dekket. Sett formen i fryseren til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kaldt til servering.

 

Hvit sjokolade med gojibær

hvit_sjokolade_goji_600px

Ingredienser:
60 g kakaosmør
30 g rismelkpulver
15 g Sukrinmelis
1/4 ts vaniljepulver
1 ss hakkede gojibær

Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør i vannbad. Visp inn rismelkpulver, Sukrinmelis og vaniljepulver. Ha i hakkede gojibær, hell sjokoladen i konfektformer og sett i kjøleskap til den har stivnet. Oppbevares kaldt til servering. Sjokoladen er også god uten gojibær eller med nøtter.

 

Marmorert sjokoladeharmoni

Marmorert_sjokolade_600px

Ingredienser:
MØRK SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
20 g agavesirup
20 g cashewnøttsmør
1/2 ts vaniljepulver

HVIT SJOKOLADE
30 g kakaosmør
30 g cashewnøttsmør
10 g agavesirup
En liten klype vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene for å lage mørk sjokolade. Smelt så kakaosmøret for å lage hvit sjokolade og visp inn resten av de ingrediensene. Hell den mørke blandingen i en form og hell så den hvite sjokoladen over i et stripemønster. Sett i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering.

 

Hjemmelaget «smil»

 

Smil_600px

Ingredienser (til ca. 15 biter):
SJOKOLADE:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g yaconsirup
15 g agavesirup
1/2 ts vaniljepulver

KARAMELLFYLL:
3 ss agavesirup
1 ss cashewnøttsmør
1/4 ts vaniljepulver
Evt litt havsalt/maldonsalt

Fremgangsmåte:
Start med sette den tomme formen i fryseren. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Bland inn agavesirup, yaconsirup og vaniljepulver og visp godt sammen. La blandingen stå fremme til den så vidt begynner å tykne. Ta formen ut av frysren, fyll den halvfull og bruk en liten pensel, skje eller lignende for å dra sjokoladen opp rundt kanten på formen. Sett i fryseren til den stivner. Gjenta eventuelt prosessen med pensel. for å være sikker på at du har et skall som vil holde på fyllet. Bland så sammen agavesirup, cashewnøttsmør, vaniljepulver og eventuelt litt havsalt i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med karamell. Hell over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet. Oppbevares deretter i kjøleskap.

Oppskrifter og bilder er hentet fra okosjokolade.no

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Oppskrifter