Chins vs. pullups

PullupsChins

Chinup bar

Hver gang vi poster et bilde av en person som utfører vertikalt kroppshev i stang (Jepp, vi safet den ja…) så starter diskusjonen:

«Overhåndsgrep, da er det chins!»
«Overhåndsgrep, det heter pullups!»
Og samme diskusjon med underhåndsgrep…

Hvorfor er vi så usikre på dette?

Det rare med dette, er at det er en diskusjon vi kun har i Norge og Sverige. I alle andre land så er man konsekvent på at pullups utføres med overhåndsgrep, og chins med underhåndsgrep.
På et eller annet tidspunkt, så har altså en eller annen person hentet disse øvelsene fra utlandet, og mikset navn og øvelse her i norden. Og slik har øvelsene altså fått navn her til lands! 🙂

I fagbøker (spesielt de som er oversatt fra utlandet), så vil det hete at chins utføres med underhåndsgrep, og pullups utføres med overhåndsgrep.

Skal du derimot konkurrere i fitnessgrenen Athletic Fitness her i Norge, så er en av styrkeøvelsene chins – og øvelsen utføres med overhåndsgrep!

KristinepullupsDoorgym

Så, hvem har rett og hvem har feil? Ingen, begge eller alle kanskje, avhengig av hvem man prater med?

Jeg tør uansett tippe at samme diskusjon kommer frem på nytt neste gang vi poster et bilde av øvelsen vertikalt kroppshev i stang på Facebook! 😉

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Trening