Kokosboller

Tror du at det er vanskelig å lage hjemmelagde kokosboller? Da tar du feil. Tror du at det er vanskelig å lage de sunne? Da tar du også feil!

DSC_0841

Her har jeg laget noen (nesten altfor) enkle kokosboller som i hovedsak er basert på eggehviter og søtning. Framgangsmåten ser kanskje litt lang og komplisert ut, men tro meg – dette klarer du.

OPPSKRIFT 
♥ 4 eggehviter
♥ 12 dråper stevia
♥ 8 gelatinplater
♥ 30 gram kokosolje
♥ 40 gram (en plate) sukrin sjokolade (denne sjokoladen har redusert kaloriinnhold sammenlignet med andre sjokolader, men smaker som vanlig melkesjokolade. Godt alternativ om du ønsker å passe litt på kaloriene)
♥ 1 ss kakaopulver
♥ evt. kokosmasse eller kokosflak til pynt om du ønsker

DSC_0842

SLIK GJØR DU
♥ Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-7 minutter. (Tips: bruk et litermål).
♥ Klem så ut alt vannet av gelatinen. Kok opp vann i en liten panne og sett en skål eller bakebolle som du har gelatinen i, over. Rør litt rundt av og til, til alt har smeltet og blitt blankt.
♥ Litt inni mellom smeltingen av gelatinen finner du frem sukrin, eggehviter, bakebolle og kjøkkenmaskin eller -mikser. Start å stivpiske eggehvitene.
♥ Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Ta litt og litt om gangen, i en tynn stråle. Husk på å ikke pisk eggehvitene helt stive før du gjør dette, men gjør det altså underveis. Pisk til du kan snu på bollen hodet uten at noe beveger seg og rør inn stevia.
♥ Fordel den stivpiskede blandingen i muffinsformer evt. i en kake- eller springform. Bruk helst en litt liten form for å unngå at kaken blir veldig flat. Om du vil kan du fordele massen i  små ildfaste former eller fine serveringsglass for eksempel. Sett kjølig!

♥ Etter en times tid kan du koke opp vann i en liten panne (ikke ha full varme på slik det fosskoker), og ha sukrin sjokolade og kokosolje i en skål eller bakebolle over til det har smeltet helt. Rør godt sammen.
♥ Hell den smeltede blandingen av sjokoladen og olje over kokosbollene/kaken og strø litt kokosmasse over om du vil. Kokosflak går og fint an å benytte.
♥ Sett kokosbollene i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet. Om du har laget den i springform bør du bruke en tynn, skarp kniv til å løsne den forsiktig med.
PS! Oppbevar kokosbollene i kjøleskap, da holder den seg nemlig veldig lenge og kan fint serveres flere dager etter den er laget.

DSC_0856

NÆRINGSINNHOLD
Hele oppskriften med sjokoladetoppen inneholder:
♥ 479 kalorier
♥ 14 gram proteiner
♥ 4 gram karbohydrater
♥ 43 gram fett

Dette er med andre ord kokosboller i muffinsformer som kan nytes når som helst, men den aller beste samvittighet. Selve kokosbollen (det hvite) inneholder minimalt med kalorier. Sjokolade er som de fleste vet relativt kaloririkt, men om du ikke har på så mye, sånn som på bildet, blir det likevel ikke så mange kalorier.

Kokosboller er en sikker vinner, de er enkle å lage sunnere og ikke minst er selve «bakingen» unnagjort på 10-15 minutter. Det er heller ingen steking og dermed fare for å svi noe. Her er det bare å sette i kjøleskapet og finne fram tålmodigheten. (Sistnevnte er kanskje ikke så lett når man vet hva som står og venter). Men dere vet, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

DSC_0844

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter