Kyllingpai

 

 

Pai er lett, godt og kan varrieres i det uendelige. Med noen små justeringer kan du enkelt lage en sunn og god pai som ikke inneholder en haug med smør og hvetemel. Denne oppskriften inneholder cottage cheese isteden for smør, noe som gjør den magrere og mer proteinrik. I tillegg til proteinet fra cottagecheesen er det egg i fyllmassen i tillegg til kyllingen. Dette er med andre ord en ordentlig proteinbombe som kan nytes med den aller beste samvittighet når som helst. Håper det smaker!

 

Ingredienser paibunn

1 dl fiberfin

0,5 dl mandelmel

1,5 dl fibra fullkornsmel

300 g cottage cheese

1 ts salt

 

Fremgangsmåte

Ha alt bortsett fra cottage cheesen i en bolle og bland godt sammen. Tilsett så cottage cheesen og kna sammen til en fast og jevn deigklump. Pakk deigklumpen inn i plast og legg i kjøleskapet en liten halvtime. Trykk paibunnen ut i en paiform og stikk små hull i deigen før du forsteker bunnen på 200 grader i 10 minutter mens du forbereder fyllet.

 

 

Ingredienser fyll

Ca 2/3 grillet kylling

1 hel paprika

3 ferske champinjonger

1 løk

1,5 dl gresk yoghurt

4 egg

1 dl melk

1 fedd hvitløk

Salt og pepper etter smak

100 g hvitost

 

Fremgangsmåte

Rens kyllingen og riv den opp i passe store biter. Forstek kylling, paprika, sopp og løk slik at det er varmt når du tar det oppi formen. Rør sammen gresk yoghurt, egg og melk i en kjele på svak varme, pass på at det ikke blir for tykt. Hell egg- og melkeblandingen over de oppvarmede grønnsakene og kyllingen. Hell fyllet over den forstekte paibunnen og topp med ost. Stekes på 200 grader til den er fast, ca 30 minutter.

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter