Nøttekake med eggekrem

Nøttebunn er noe jeg aldri har vært så veldig begeistret for. Men da ei venninne av meg ville bake akkurat det var jeg likevel ikke vanskelig å be. Og jeg tror faktisk jeg har skiftet mening når det gjelder nøttekaker, for denne ble skikkelig god. I alle fall med et tykt lag eggekrem utenpå.

DSC_0564

OPPSKRIFT BUNN
50 gram mandler
4 eggehviter (spar plommene til kremen)
100 gram sukrin melis
1 ss yacon sirup
20 g Easy bake
50 g mel (vi brukte en blanding av havre– og sesammel)

SLIK GJØR DU
Sett ovenen på 180 grader. Finhakk mandlene og bland de sammen med resten av det tørre. Stivpisk så eggehvitene og rør yacon sirup og det tørre forsiktig inn. Ha i en liten springform og stek i rundt 20 minutter eller til kaken er  helt gjennomstekt. (Stikk et grillspyd eller en strikkpinne midt i kaka og sjekk om det henger igjen deig. Om ikke er den ferdig!) Sett til avkjøling.

DSC_0549

OPPSKRIFT KREM
50 gram mandelmelk
3 eggeplommer
1 ss yacon sirup
40 gram sukrin gold
1 ts vaniljepulver

SLIK GJØR DU
Ha alt i en kjele og sett på middels varme. Rør godt hele tiden og pass på at det ikke begynner å koke. Kremen skal bare varmes til den tykner. Med en gang den begynner å småkoke drar du kjelen av plata og setter til avkjøling før du har den over kaken. Topp gjerne med litt raspet sukrin sjokolade.

DSC_0578

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter