Ostekake

 

Ostekake er en gammel klassiker du finner igjen på kakebord til alle anledninger. Det finnes uendelig mange varianter av denne kjente og kjære kaken. Her kommer en versjon hvor mange av de mer usunne ingrediensene er byttet ut til fordel for lettere og sunnere alternativer. Heldigvis går det an å lage en supergod ostekake som ikke bare smaker godt i munnen, men også gjør godt for kroppen. Denne kaken har blitt en favoritt hos mine «prøvekaniner». Håper det smaker!

 

Ingredienser bunn

  • 5 dl nøtter (2,5 dl usaltede cashewnøtter og 2,5 dl mandler)
  • 1 ss yaconsirup
  • 1 klype salt
  • 5 store dadler uten stein 

 

Fremgangsmåte bunn

Bunnen lager du ved å male alle ingrediensene i food processoren til det er en litt klebrig masse. Massen skal være fast og seig nok til å kunne formes uten å smuldre opp. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen og press deigen godt ned i den. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

 

 

 

Ingredienser fyll

  • 200 g philadelphiaost
  • 300 g kesam lime*
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukrin melis
  • Saften av en halv lime
  • 6 plater gelatin
  • 4 dråper stevia med sitronsmak
  • 1 ts ekte vaniljepulver* Kan bruke kesam naturell som er litt magrere enn kesam med lime, men kesam med lime gir en ekstra god smak på kaken så jeg vil anbefale å bruke den

 

Fremgangsmåte fyll

Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca fem minutter. Varm opp melken, og smelt gelatinplatene i den varme blandningen når de har blitt bløte. Pisk sammen philadephia, kesam, sukrinmelis, steviadråpene og vaniljepulver. La melke og gelantinblandingen avkjøles litt før du blander den med resten av ingrediensene. Hell osteblandingen over kakebunnen og sett i kaken kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natta. Jeg pyntet min kake med ferske jordbær like før den skulle serveres.

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!



Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter