Pizzasnurrer uten heving

 

Det finnes uendelig mange forskjellige oppskrifter på pizza. Den kan lages på så mange ulike måter. Selv er jeg en pizza-elsker som sjelden lar en uke passere uten en pizzamiddag av et eller annet slag. Om det er den orginale pizzaen laget på hvetemel eller om det er en sunnere variant som for eksempel tunfiskpizza, søtpotetpizza, speltlompe pizza, calzone, you name it, pizza må jeg ha! Her kommer en oppskrift på pizzasnurrer som har blitt en stor favoritt hos meg. Deigen er lett å smekke sammen, krever ingen heving og inneholder godt med sunn næring som kroppen har godt av. De er tilsatt cottagecheese noe som gjør pizzasnurrene ekstra  proteinrike. Ellers består deigen av grove meltyper som gjør at du holder deg mett lenge og tilfører fiber til kosten. Fyllet kan varieres i det uendelige, alt etter hva en måtte foretrekke eller har tilgjengelig. Ikke bare er disse gode å spise til middag, de er også upperlige å fryse ned og ta meg seg i matpakka. Håper det smaker!

 

 

Ingredienser pizzadeig

250 g cottage cheese

0,5 dl melk

30 g kokosolje (uten smak)

100 g havremel

100 g fibra fullkornsmel

30 g fiberfin

1 ss bakepulver

1 klype salt

 

Fremgangsmåte 

Kjør cottagecheesen i en foodprosessor eller mos den med en stavmikser slik at du får en klumpfri krem. Smelt cocosa og bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen sammen til en jevn og fast deig som ikke klebrer seg til fingrene. Om deigen er for klissete tilsetter du litt mer fibra fullkornsmel. Strø litt fibramel på benken og kjevl deigen ca en halv centimeter tykk. Strø over ønsket fyll, rull sammen og skjær opp i passe store pizzasnurrer. Som fyll brukte jeg rød pesto, fetaost, sorte oliven, skinke og løk. Kan anbefales, men her kan en selvfølgelig bruke akkurat det som passer for en selv. Strø gjerne litt revet ost på toppen før du steker de på 225 grader i 15-18 minutter.

 

 

 

 

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter