Proteinrik pizza som kan spises når som helst

For godt til å være sant? Nope!

DSC_0922

Mange forbinder pizza med «usunt». Med bare noen få enkle grep kan en pizza gjøres mye sunnere og mer næringsrik. Pizza kan spises til middag hver dag om en så vil.

  • Bunn. Pizzabunn er stort sett laget på hvit, næringsfattig mel. Ved å bytte til grovere meltyper og bruke litt bakeprotein har du med en gang en mye sunnere bunn som i tillegg metter mer.
  • Saus. Ferdige pizzasauser inneholder ofte mye sukker og salt. Ved å lage din egen kan du enkelt justere både salt- og sukkerinnhold. Bruk søtning som sukrin gold eller steviadråper i stedet for sukker, og flere spennende krydder enn bare salt. Blander du hakkede tomater med litt sukkerfri ketchup, 1 ss sukrin gold, krydder og most løk og hvitløk har du en a-mazing pizzasaus som slår alle ferdigvarianter ut av støvlene.
  • Fyll. Bruk mye fyll. Kjøpepizzaer inneholder ofte bare noen få kjøttbiter, resten er ost og saus. Stek opp karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet og legg på et tjukt lag på pizzaen. Fyll også på med masse grønnsaker som paprika, løk, sopp og mais eller andre grønnsaker du liker.
  • Topping. Ost må man ha, men ikke overdriv dersom du vil ha en sunn variant. En del oster inneholder nemlig mye mettet fett.

DSC_0909

OPPSKRIFT PIZZABUNN
Denne oppskriften krever ingen heving, og du har en ferdig pizza på rundt 30 minutter.
150 gram havremel
30 gram Easy bake
20 gram sesammel
1 egg
1 ss kokosolje
1 ss sukrin gold
1 ss bakepulver
1 ts salt
Vann til passe røre

SLIK GJØR DU
Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle og tilsett vann gradvis. Røren skal bli ganske klissete slik at du kan smøre den utover på et bakepapir. Smør nokså tynt, men pass på at det ikke blir hull noen steder. Forstek bunnen i 10-15 minutter på 180 grader midt i ovnen. Når bunnen er ferdig forstekt bør den avkjøles i 10 minutter før du tar på fyllet. Dette gjør at bunnen blir sprø.

DSC_0904

I mellomtiden lager du fyllet. Her kan du velge det du vil, men ta gjerne utgangspunkt i tipsene over. Stek opp ønsket kjøtt og lag klar sausen. Når bunnen er ferdig avkjølt er det bare å smøre på med saus og legge på masse sunt fyll (magert kjøtt og grønnsaker). Topp med litt ost og i tillegg oregano om du vil.

DSC_0907

Dersom du ønsker en dressing til kan det enkelt lages av kesam eller lett rømme blandet med presset hvitløk og litt sukrin. Server også gjerne en grønn salat ved siden av. Fetaost og soltørket tomat frisker opp en ellers kjedelig salat.

DSC_0924

Denne pizzaen inneholder mye god næring og metter lenge. Bunnen har karbohydrater som tas langsomt opp i tarmen. Det gir langvarig metthetsfølelse. Pizzaen blir i tillegg veldig proteinrik når du bruker mye karbonadedeig eller kylling i tillegg til bakeprotein i bunnen.

Nå håper jeg alle som ser på pizza som «super-usunt» har skiftet mening. Pizza trenger absolutt ikke å være det. Følger du rådene i dette innlegget kan du med den beste samvittighet spise pizza på hverdager som i helger. Det handler bare om å gjøre noen få, enkle endringer. Lykke til!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter