Proteinrike blåbærmuffins

 

Blåbærsesongen er i gang for fullt og jeg har utnyttet muligheten til å fylle opp fryseren med skogens eget gull. Den årlige blåbærturen med familien er en tradisjon jeg har vokst opp med. Vi pleide alltid å fylle spanna til randen slik at vi kunne lage blåbærsyltetøy nok for et helt år. Da hadde vi hjemmelaget syltetøy til middagspannekakene vinteren igjennom. Blåbær er ikke bare et søtt og godt bær som kan brukes til som mangt, det er også proppet med næring som kroppen har godt av. Blåbær er en av de naturlige matvarene vi har med mest innhold av antioksidanter. Det har også kommet frem at blåbær kan motvirke kreft, forsinke aldringsprosessen og redusere innholdet av kolestrol i blodet. Med alle disse fordelene ser jeg ingen grunn til å la være å frotse i disse små fantastiske bærene. Gjør man en god innstas nå i august hvor skogen er full av disse små blå kan man ha blåbær lenge utover vinteren så lenge man har fryseplass nok. Om en ikke har mulighet kan en selvfølgelig også få tak i blåbær i butikken, men jeg vil påstå at ingenting smaker så godt som selvplukket!

 

Her kommer en oppskrift på sukkerfrie og proteinrike blåbærmuffins hvor jeg har benyttet meg av disse herlige bærene. Den deilige kombinasjonen av vaniljesmak og blåbær slår ikke feil. Det er en enkel og forholdsvis kjapp oppskrift som resulterer i saftige og smakfulle muffins som vil falle i smak for store og små. Perfekt som litt ekstra kos til lunsj, frokost, kveldsmat eller når enn en får lyst til å kose seg litt ekstra med den aller beste samvittighet. Håper det smaker!

 

Ingredienser

3 egg

3 dl havremel

1 scoop (30 g) vaniljeprotein

1 ts vaniljepulver

1 ss bakepulver

2 ss kokosolje

1/2 dl melk

2 dl kesam eller gresk yoghurt

3 ss sukrin gold

Blåbær

 

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Pisk egg, sukrin, vaniljepulver og vaniljeprotein til en fluffy røre. Tilsett deretter kesam/gresk yoghurt og rør til du har en jevn og fin røre. Deretter smelter du kokosoljen og tilsetter røren sammen med havremel, bakepulver, sukrin og melk. La røren svelle i ca ti minutter før du heller i muffinsformene og juster evt med litt melk eller havremel om du syns røren blir for tykk eller for tynn. Det kan være lurt å spraye muffinsformene litt før du tar i røra for å enklere få ut muffinsene, men det går fint uten også. Tilsett 1 ss med røre i hver muffinsform før du legger på et par blåbær for deretter å legge på en ss til med røre. På denne måten får du enkelt blåbær i mindten av muffinsene uten for mye søl. Legg et par blåbær på toppen av hver muffins til slutt før du setter stekebrettet inn i ovenen.

 

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

Stekes på 180 grader i 15-35 minutter. Følg med underveis og stikk gjerne en tannpriker i en av muffinsene på slutten av steketiden for å sjekke om de er ferdige.

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter