Rå slyngeøvelser for en fit fysikk

 

Å trene med slynger er en supereffektiv treningsform som kan tilpasses til alle nivåer og gi deg både forbedret styrke, kondisjon, stabilitet og balanse. Mange forbinder kanskje slyngetrening mest med rehabilitetstrening ettersom det blir mye brukt for opptrening etter skader. I dag er finner du slynger på de aller fleste treningssentre og mange toppidrettsutøvere bruker slynger som en del av sitt treningsopplegg.

Slynger er tau/liner som du kan feste med eget oppheng i taket, til døra eller over stenger/grener, hvor du bruker egen kroppsvekt som belastning i øvelsene. Treningen passer for alle da du enkelt kan tilpasse motsstandgraden i øvelsene til ditt nivå ved å variere vinklingen på kroppen og/eller lengden på slynga.

 

Fordeler

Det er mange fordeler ved å trene med slynger, blandt annet finnes det et hav av ulike øvelser du kan benytte deg av og du aktiverer svært mange muskler, noe som gir høy intensitet og høy forbrenning. Slynger er ustabile og du er derfor nødt til å bruke kjernemuskulaturen aktivt i alle øvelser for å holde deg stabil. Du utfordrer støttemuskulaturen samtidig som du trener de større musklene så samspillet mellom musklene blir forbedret.

 

DSC02297

Når du utfører øvelsene så vær nøye med å holde kroppen sterk og rett, ryggen i mest mulig nøytral posisjon og skuldrene lave. Gjør øvelsene i kontrollert tempo. Blir øvelsene for tunge og du merker at du sliter med å holde teknikken justerer du kroppen for å gjøre øvelsen lettere. Etterhvert som du blir sterkere øker du motsstanden i øvelsen. Det er viktig at du stadig utfordrer kroppen for å få progresjon, øvelsene må bli tyngre for at kroppen din skal ha en grunn til å bli sterkere.

 

Under ser du et utvalg øvelser du kan gjøre med slynger

Bruk en halvtime 3 ganger i uka på øvelsene under og du vil fort merke fremgang. Sett gjerne sammen øvelsene i super/tri-sett, foreksempel at du gjør en øvelse for ben og går rett over på en øvelse for rygg uten pause imellom. Dette gjør treningen enda mer intens og effektiv.

Programmet kan for eksempel se slik ut:

A1 Knebøy/ettbens knebøy – 3×10 reps

A2 Roing – 3×10 reps

B1 Bulgarsk utfall – 3×10 reps

B2 Flyes – 3×10 reps

B3 Omvendt Flyes – 3×10 reps

C1 En arms biceps curl – 2×12 reps

C2 Tricep press – 2×12 reps

D1 Plankevarianter – max innsats

 

Ben og Rumpe

 

Pictures243

 

Bryst, rygg og bakre skulder

 

Pictures241

 

Armer

 

Pictures240

 

Mage og rygg

 

Pictures242

 

Med denne type trening bruker du kjernemuskulaturen i alle øvelser, det er lett å ta med seg slynger på ferie eller ha de hengende hjemme. Du jobber med balanse, koordinasjon, styrke og bevegelighet. Alle disse elementene vil i tillegg til å gi deg en sterk og flott fysikk også hjelpe deg til å holde deg skadefri. Vinn-vinn og tommel opp for slyngetrening!

 

DSC02452

 

Ta med deg slynger og boka med øvelser ut i skogen en fin sommerdag og prøv deg på noe helt nytt – en sikker boost for formen og motivasjon! 😀

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Fettforbrenning, Trening