Rumpetrening gjort enkelt

Aldri har en stor velformet rumpe vært så høyt på ønskelista hos de fleste jenter, og det florerer av artikler om hvordan du kan skaffe deg drømmerumpa. Det er absolutt lett å bli forvirret, så her får du en enkel guide til hva som skal til om du ønsker deg en spretten rumpe.

2014-07-04_14.58.38

1. Tøy hofteleddsbøyerne

Gjør dette for best mulig teknikk og kontakt med rumpa. Hofteleddsbøyerne er ofte korte fordi vi sitter mye, noe som kan skape problemer ved at du ikke får utført øvelsene korrekt. Hold tøyningene som på bildet under i 15 sekunder, gjenta flere ganger.

Pictures180

2. Aktiver rumpemusklene

Det helper lite å trene masse rumpeøvelser om rumpemusklene ikke klarer å “engasjere” seg. Du skal kjenne at du jobber med rumpa gjennom alle øvelsene. Det kan ofte være vanskelig å få riktig kontakt med musklene, spesielt om du kun bruker rumpa til å sitte på store deler av dagen. Aktiveringsøvelser er derfor ekstra viktig for at du skal få noe igjen for alle de tunge rumpeøvelsene du gjør. Kjør 10 repetisjoner per øvelse.

Pictures177

Squat to stand – en fantastisk oppvarmingsøvelse!

Pictures181

Prøv å gjøre glute bridge og knebøy med strikker rundt bena. Press knærne ut mens du gjør øvelsene for å få ekstra kontakt med rumpemusklene. Du kan kjøpe strikker HER.

3. Tren rumpa med tunge vekter flere ganger i uka. Tre – fire ganger gir god effekt!

Bruk gode rumpeøvelser som varianter av knebøy, hip thrust eller glute bridge, strakmark, sumomark, bulgarsk utfall, utfall bakover, pull through, reverse hyper eller ett-beins glute kick back i kabelapparat for å nevne noen. Hold deg hovedsakelig til et repetisjonsområde på 8-12 reps. Noen øvelser kan du selvfølgelig gjøre med tyngre og færre reps, og noen med lettere og flere repetisjoner for å variere. Inkorporer 2 – 4 øvelser per økt.

Pictures178

4. Gå ned i fettprosent

Om du vil at rumpa skal ha en bestemt fasong må du i tillegg til å trene rumpa kvitte deg med overflødig fett som dekker rumpa. Bruk gjerne intervaller for å få fart på fettforbrenningen i tillegg til å få orden på kostholdet. Tenk proteiner til hvert måltid og mye grønnsaker! Les mer om hvordan du kan påvirke fettforbrenningen HER.

2014-07-04 14.53.40

Topper fra Better Bodies kan du få kjøpt HER  – Barfotskoene kan kjøpes HER

Sett i gang – om noen få måneder kan du allerede se stor forskjell! 😀

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Trening