Så enkelt lager du nydelig, sukkerfri sjokolade!

Vi får aldri nok av sjokolade, og når du i tillegg kan lage en så smakfull, sukkerfri og økologisk sjokolade hjemme er det virkelig ikke nødvendig å frarøve seg den gleden. Under ser du grunnoppskriften på hjemmelaget sjokolade, og så kan du lett tilsette dine egne favorittsmaker!

 

mork_sjokolade_600px

 

Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g agavesirup eller yaconsirup (alternativt 20 g agavesirup + 20 g yaconsirup)
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min. De fleste av oppskriftene våre er basert på denne basisoppskriften med to deler kakaomasse, 1 del kakaosmør, vaniljepulver + søtningsmidler. Dette kan være et bra sted å begynne for deretter å prøve seg frem med ulike søtningsmidler og tilleggsingredienser etter ønske og smak.

Prøv foreksempel med søte kokosflak!

 

sjokolade_med_kokosflak

 

Husk å alltid oppbevare den ferdige sjokoladen i kjøleskap. Blir sjokoladen stående for lenge fremme i romtemperatur vil den bli myk og klebrig. Husk derfor å sette den inn i kjøleskap igjen før den blir alt for myk, så holder den seg bedre og lengre. Bruk en Sjokoladeplattform for å forme perfekte sjokoladeplater.

Sjokolade med blåbær, nøtter og rosiner smaker himmelsk!

 

blabarsjoko_600px

 

Eller hva med pistasjnøtter eller appelsin?

 

pistasjsjokolade_600px

 

Appelsinsjokolade_2_600px

 

Hva er din favoritt?

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Oppskrifter