Spørsmålsrunde med fitnessjentene – Del 1

Rundt juletider i fjor samlet vi 6 av våre bloggjenter til en felles Chat på vår facebookside hvor de svarte på spørsmål fra dere. Nå har vi endelig fått et passende sted å presentere svarene vi fikk av jentene på, og ettersom dere kom med så mange flotte spørsmål vil dette bli presentert over 4 deler her på bloggen. So stay tuned 🙂

Jentene:
Lone Norås
Kristine Weber (www.kriweb.no)
Silje Mariela (www.siljemariela.com)
Linn Tovås (www.linnisfitness.com)
Nora Mathiesen (www.fitnessnora.blogg.no)
Julie rafoss (www.julierafoss.com)

Facebookchat

Spørsmål fra Leser:
Hva var det som gjorde at dere begynte med trening på dette «nivået» her? Inspirerende ladies er dere for veldig mange av mine venninner og meg 

Kristine Weber
Jeg begynte med styrketrening fordi jeg hadde svak helse/hjertefeil og hadde et ønske om å bli sterkere i dobbelt forstand, konkurranse kom som en ekstra, morsom utfordring på veien.

Linn Tovås
Var rett og slett utrolig lei av å tilbringe endeløse timer på gymmet uten merkbare resultater. Nok måtte være nok, og jeg tilegnet meg kunnskap om hva som virkelig funket – og praktiserte det. Ble deretter «bitt av basillen» og er i dag veldig glad for at jeg har fått en så fin hobby:-)

Spørsmål fra Leser:
Jeg sliter veldig med å gå ned i vekt. Kan klare å gå ned 10kg men så går jeg plutselig opp igjen 15kg. Har dere noen gode råd ang kosthold og trening? Trener alt ifra 2-5ganger i uka.

Nora Mathisen
kosthold kan utgjøre opp til 75% her. Det er greit å slippe opp i perioder, men husk å komme deg tilbake til det spisemønsteret som gjorde at du gikk ned i vekt. Livsstilsendring og ikke en diett vil være stikkordet her.

Lone Norås
Planlegg treningen og maten din, gjerne sett opp en treningsplan for en uke og lag maten litt i forveien. Slik unngår du usunnheter og det vil bli lettere å forholde deg til det du har satt som mål. Ellers må du spise rent og trene riktig, styrketrening vil være med på å bygge muskler. Derfor vil jeg heller sett meg i speilet enn gått på vekten.

Silje Mariela
Hva er det du gjør annerledes når du plutselig går opp 15 kilo? Jeg tror du sitter med svaret selv? Husk at når du har gått ned så så mange kilo, så er man nødt til å holde samme strategi over lengre tid, ikke kun til vekta viser 10 kg mindre, for så å gå tilbake til gamle vaner. Gjør det til en livsstil, istedet for et skippertak. At du har gått ned 10 kg viser at du har viljestyrken. Stå på. VI HEIER PÅ DEG!:)

Spørsmål fra Leser:
Noen gode tips for å trene indre lår, foruten utfall?:)

Nora Mathisen
Jeg liker smal beinpress for innside lår Sett beina helt inntil hverandre på beinpress-maskina, så skal du kjenne at det svir på innsiden.

Silje Mariela
Forsøk å presse knærne hardt utover mens du kjører knebøy. Stå også litt bredere enn skulderbredde. Det hjelper. Og sett rumpa godt bakover. Du kan også kjøre beinpress hvor du har god bredde mellom beina og peker tærne utover. Om du sliter med fett på innside av lår så er det diett og hard styrketrening som gjelder. Øvelser som knebøy, markløft og bulgarske utfall er med på å stramme opp innside av lår, så vel som forside + rumpe;)

Spørsmål fra Leser:
Jeg sliter med å finne den gylne middelvei ang to ting;
1.Hvilken type cardio anbefaler dere når en skal bygge muskler samtidig som å gå ned i fettprosent, morgencardio – har det noe for seg i lengden?
3.Det går ofte dager jeg ikke får i meg nok mat og da spesielt proteiner, hvilken effekt vil dette ha på muskelbyggingen og eventuelt fettforbrenningen?

Silje
Kortintervaller. Eksempel: Ellipse/mølle 15 sekunder alt du orker- 15-30 sekunder av- Gjenta 6-10 ganger. Fiks ferdig på kort til, og gir gode resultater på forholdsvis kort tid sett at du er flink med maten.

Julie
1) kortintervaller. For eksempel 20 sek spurt, 10 sek hvile x 10-12. Dette støtter muskelvekst og brenner fett.
2) Du brenner jo kalorier på morgentur, men ikke noe mer da enn ellers. Tur er tur
3) For å bygge muskler må du få i deg nok mat, og da spesielt proteiner. Lurt å ta med seg en shake eller kjøpe noe i farta om du har lite tid !

Lone
1. Det er to tidspunkter som vil gi størst fettbrenning, på morgenen og etter en styrkeøkt. Etter en styrkeøkt utløser kroppen veksthormonene og de veksthormonene fremmer fettforbrenningen.

  1. Vil absolutt anbefale morgencardio! Her er poenget at du skal trene FØR du har spist, da vil du også forbrenne mest ved at det tar direkte på fettlagrene i kroppen.
  2. Sørg for et rikt inntak av proteiner ved muskelbygging, muskler er avhengig av byggestener for å kunne bygge seg opp. Spis variert og sunt!

Spørsmål fra Leser:
Anbefaler dere BCAA før/etter trening? Eller holder det med proteinpulver (som jeg bruker) Litt forvirret.

Silje Mariela
Det avhenger litt av dine målsetninger, men proteinpulver bør generelt sett holde. BCAA bruker jeg å anbefale, både før og etter trening, til mine klienter som er på kaloriunderskudd siden det er mindre kcal i bcaa. Det holder samtidig energien på trening oppe. Er du på kaloriunderskudd er det å foretrekke å spise maten, fremfor å drikke den:)
Bcaa
BCAA, på kampanje nå – Kun kr. 329,- ut august.

Spørsmål fra Leser:
Lurer på om det er greit å trene to ganger om dagen? For eksempel styrke på formiddag og cardio på ettermiddagen, mitt hovedmål er å bli sterkere, min Pt sier cardio ødelegger for styrken.

Julie Rafoss
Rolig cardio type rolig gange/ ellipse i 30-40 min ødelegger ikke for styrken. Det gjør ikke kortintervaller heller. Det eneste som kan ødelegge for styrkefremgang er langdistanse løping/ spinning og den type cardio.

Lone Norås
Hei! Du vil som regel ha mest energi til styrketreningen dersom du ønsker å bli sterkere. Fokuser derfor mest på det og alltid kjør styrke treningen først.

Linn Tovås
Det er greit – men dersom hovedmålet ditt er å bli sterkere ville jeg personlig fokusert mest på styrketrening. Det er jo flere dager i uka, så hvis du føler behovet for å kjøre cardio kunne det kanskje vært en idé å kjørt 1-2 cardioøkter på dager hvor du ikke har styrketrening. Det er ihvertfall noe i den duren jeg selv ville gjort.

Spørsmål fra Leser:
Hvordan bli kvitt lovehandlesene??;p

Nora
Det er ikke mulig å punkt forbrenne, så for å få de vekk må man rett og slett redusere fettprosenten.

Spørsmål fra Leser:
Beste øvelse for å få større lats?

lonelats
Tights

 

Lone
Nedtrekk bredt grep og Chins for bredere rygg, og sittende roing for tykkelse i ryggen.

Julie
Nedtrekk med bredt grep, roing og en arms-roing er gode øvelser.

Nora
Pullovers med stang/manual er en kjempefavoritt hos meg.

Linn
Chins er absolutt en av mine favoritter:)

Spørsmål fra Leser:
Hvordan spiser/trener dere gjennom en vanlig uke? Elsker å trene, spesielt styrketrening, men oppnår liksom ikke de målene jeg ønsker. (flatere mage, mer markerte muskler!)

Linn
For tiden følger jeg et program med tre styrkeøkter i uka. Disse styrkeøktene kjører jeg vanligvis mandager, onsdager og fredager. And thats it!:) Når det kommer til hvordan jeg spiser går det mye i de samme matvarene: havregryn + shake til frokost, kyllingfilet/karbonadedeig/fisk + ris/potet til lunsj og middag, riskaker eller rosiner + shake etter trening – og et måltid til kvelds som består av det samme som lunsj/middag. I tillegg til litt frukt/nøtter mellom måltidene.

Spørsmål fra Leser:
Lone Norås: hvor mye penger har du brukt på bikini Fitness?

Lone
Til nå har jeg brukt mellom 15 000-20 000 kr! Det har gått til både Bikini, Sko, Konkurranse avgift, Smykker, Konkurransefarge, Extensions, Reising og Hotellopphold. Så har jeg også deltatt på 2 konkurranser hvor det har blitt litt ekstra kostnader. Jobbet hele sommeren for å ha råd til å konkurrere, en dyr sport som krever sitt «utstyr».


Del 2 av spørsmålsrunden vil dukke opp her om kort tid! 🙂

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Intervjuer