Sukkerfri, rå kakesamling

 

Prøv deg på en av disse kakene, ekstremt næringsrike og smakfulle. Dette er rå kaker, altså de skal ikke stekes, så enklere blir det ikke!

Rå festkake

Festkake_600px

Ingredienser:
BUNN
2,5 dl valnøtter (bløtlagt i ca 15 min)
2 dl dadler
2 ss kakaopulver

TOPPING
4 dl cashewnøtter (bløtlagt i ca 8 timer)
Saften av 1 sitron
4 ss kokosnøttolje
50 g kakaosmør
1 dl agavesirup
1 ts vaniljepulver

BÆRFYLL
6 dl valgfrie bær (+ 2 ss topping)

Grovknuste valnøtter og bær til pynt

Fremgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøtter og valnøtter. Hell av vannet på valnøttene og kjør disse i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene til bunnen. Kjør til det blir en deig som lett kan formes. Smør en 18-20 cm springform med kokosnøttolje og trykk ut bunnen i denne. Sett i fryseren. Lag så toppingen. Smelt kakaosmør og kokosnøttolje i vannbad. Hell av vannet på cashewnøttene og kjør dem fint i en kjøkkenmaskin. Ha i sitronsaft, agavesirup, vaniljepulver og den smeltede blandingen med kakaosmør og kokosnøttolje. Bland til det har en myk og tykk kremkonsistens.

Smør et lag med topping på bunnen (ca 1/3 av blandingen) og sett tilbake i fryseren. Oppbevar resten av toppingen kaldt mens du lager bærfyllet. Kjør bær til purè sammen med 2 ss topping. Både frosne og friske bær kan brukes, men frosne bør få tine noen minutter først. Når kaken har stivnet smører du over halvparten av bærfyllet og legg forsiktig et lag til med topping på før den går tilbake i fryseren. Smør resten av bærfyllet over den stivnede kaken og ha på resten av toppingen. Settes tilbake i fryser til den er stiv før den pyntes med friske bær og valnøtter og serveres. Før serveriing bør kaken stå litt i romtemperatur slik at den ikke er frossen når man skal spise den. Oppbevares senere i fryser, men la stå fremme ca. 20 minutter før servering.

 

Rå rullekake

rullekake_600px

Ingredienser (til 25-30 kakestykker):
BUNN
4 dl nøtter (f.eks. 2 dl mandler og 2 dl cashewnøtter)
3 dl dadler
6 ss kakaopulver
4 ss yaconsirup (evt agavesirup)

FYLL
4 ss lucumapulver
1 ts vaniljepulver
4 ss cashewnøttsmør
8 ss agavesirup
Litt salt
ca 4 ss vann

Fremgangsmåte:
Finmal nøtter i en kjøkkenmaskin og ha så i dadler og kakaopulver. Kjør til alt er godt oppmalt. Ha til sist i yaconsirup eller agavesirup og kjør til en deig som lett kan formes mellom hendene. Legg deigen ut på et bakepapir og kjevle eller klem deigen ut til et kvadrat som er ca 1 cm tykk. Sett kaldt mens du lager fyllet. Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, untatt vannet, og rør det godt sammen. Ha i vannet litt om gangen til den er smørbar, men ikke rennende.

Fordel karamellfyllet utover deigen, men la 2-3 cm med deig langs den øverste kanten, lengst fra deg, være tom for fyll. Dette for at det ikke blir så mye søl langs kanten etter at du har rullet kaken ferdig. Bruk bakepapiret som hjelp for å rulle kaken. Begynn med kanten nærmest deg og rull så tett som mulig vekk fra deg. Ta eventuelt bort overflødig fyll som klemmes ut på slutten. Legg rullen i fryseren til den er stiv og del opp i skiver. Serveres kald, men ikke frossen. Oppbevares kaldt til servering.

 

Rå brownies

brownies_2_600px

Ingredienser:
(8 porsjoner)
6 dl dadler
8 ss kakaopulver
4 ss kokosnøttolje
2 ts vaniljepulver
3 ss cashewnøttsmør
2 ss yaconsirup
Litt naturlig havsalt
1 dl valnøtter

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene, utenom valnøttene, i en kjøkkenmaskin. Kjør til det blir en deig som lett slipper bollen. Finhakk valnøttene og bland de inn i deigen. Hell deigen i en firkantet form kledd med bakepapir og trykk den ut til ca 2 cm tykkelse. Sett deigen i fryseren til den har stivnet. Ta den ut ca 20 minutter før den skal serveres og del den opp i biter. Kan oppbevares i kjøleskap i 3-5 dager.

Oppskrifter og bilder er hentet fra okosjokolade.no

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Oppskrifter