Sunne epler?

Tenk på dette her: Etter å ha kikket litt rundt på Forskning.no kom jeg over en artikkel som forteller hvordan fruktbøndene i Danmark og andre land sprøyter eplene så godt at de kan spises nå og i sju måneder fremover. Sju måneder!? Når man tenker over det er jo det litt sykt! Jeg er ikke akkurat noe epleekspert og kan ikke skryte på meg at jeg alltid passer på å kjøpe økologisk frukt osv. men dette høres jo rett og slett en smule ekkelt ut. jeg mener om du lar et eple ligge uberørt på kjøkkenbordet frem til mai neste år vil det nok ikke se like delikat ut lenger.

jeppp

I følge opplysningskontoret for frukt og grønt er epler den mest populære frukten i Norge i dag og har vært det i lang tid. Dessverre har seg nå sånn at eplesesongen i Norge er ganske kort, så det er vanskelig å unngå epler som kommer langveisfra om man ønsker å spise epler hele året. Nå er det sesong for eplene her i nord og da passer det jo ypperlig og hamstre inn litt ekstra. Selvom Mattilsynet hevder at nivåene av sprøytemidler er så lave i Norge at vi ikke trenger å være bekymret for stoffene som gjør eplene vi spiser fra andre land ekstra holdbare er allikevel jeg litt skeptisk. Man kjenner ikke til alle langtidseffektene av sprøytemidler og selvom det ikke er mye farlige stoffer på det ene eplet, hva skjer når du setter det sammen med sprøytemidlene fra de andre grønnsakene du spiste til middag og de unaturlige tilsetningstoffene i desserten? Kombinasjonen av alt er noe vi vet svært lite om hvordan påvirker oss.

Nå når det er sesong for de norske eplene oppfordrer jeg alle til å fråtse ekstra i de sprøe og saftige eplene vi har her. Du kan dra på gårder rundt om og plukke eplene dine selv, gjør til en hyggelig helgeaktivitet med familien! 🙂

Ny mappe7

Sunnere Kakemix

Etterpå kan du skjære de opp i biter og putte de inn i den sunne kakemixen og en halvtime senere har du en nydelig, sunn og saftig eplekake foran deg (mmm..kake)! Ellers kan du bruke eplene i fruktsalaten, paien, grøten, lage eplemos eller du kan bake eller steke dem, mulighetene er mange 😀

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Kosthold