Få økt motivasjon med trening ute i naturen

Trening utendørs i naturen er genialt, og det er en fantastisk måte å kombinere trening, terapi og frisk luft på!

Det er mye en kan gjøre i naturen, og du kan helt klart få en fullverdig treningsøkt uten fire vegger rundt deg. Det eneste du trenger for å trene utendørs er et par gode sko, da helst terrengsko som er beregnet på litt røffere forhold, som for eksempel disse fra Inov -8, samt treningstøy som er egnet til værtype. Dempingen på skoene er vesentlig, og det bør helst ikke være for mye demping i skoene om du har tenkt til å gå/løpe på en skogssti med et noe mykere underlag enn tredemølla og eller asfalt. Naturen har en naturlig demping, og det kan med andre ord bli litt for mye av det gode hvis skoene er fulldempede.

xlife (7 of 12)

Ulike typer aktiviteter du kan bedrive ute i det fri er blant annet intervaller på en helt vanlig flate, bakkeintervaller og lignende. En kan gå på fjellturer eller lettere hikingturer, klatre, etc., for hva er vel ikke mer vakkert enn norsk natur? Øvelser som en kan benytte i tillegg eller i stedet for å gå tur og løpe er for eksempel push ups som på bildet over, chins (hvis du finner en gren du kan henge etter), omvendt roing, gående utfall, bulgarske utfall som på bildet under (til en sten, stubbe eller lignende), burpees, jump squats og så videre. Kreativiteten setter ingen grenser, så det er bare å gjøre det en synes er gøy!

På vinteren kan en spenne på seg bortover- og nedover ski, samt snowboard. Naturen setter selvfølgelig noen begrensninger uten racks, maskiner og lignende, men det behøver ikke å bety at naturen ikke har potensiale. Det er enkelt, de aller fleste har det i nærheten og det koster ikke en krone! På toppen av det hele får en frisk luft, kommer unna støy og får en god dose terapi og endorfiner. Det er helt topp å kombinere trening og sosialt samvær, så hvorfor ikke få på seg tøy som tåler Norges vær og vind og komme seg ut med venner og bekjente i blant? Om en ikke tar alle treningsøkter ute i det fri, burde man etter min mening forsøke å implementere naturen i treningsplanen slik at en får litt variasjon av det positive slaget.

xlife (5 of 12)

Eksempel på et treningsprogram som kan benyttes utendørs:

-Begynn med å varme opp med vanlig gange. Tid kan variere, men alt fra 10 minutter og oppover. Sørg for at kroppen får kommet i gang før en starter på selve styrkeprogrammet.

Øvelsene utføres i supersett og det er pause etter at en har utført for eksempel; Goblet Squats og Push Ups. Deretter kan en begynne på en ny runde og gjøre disse 3 settene ferdige, eller utføre programmet som en sirkel ved at en beveger seg nedover og tar alle øvelsene, for så å begynne på toppen igjen. Det er opp til hver og en. Noen foretrekker den første varianten, mens andre den siste.

-Goblet Squat (frontbøy) med sten på brystet 3*10
-Push Ups 3*8

-Bulgarske Utfall 3*8 (som vist på bildet over)
-Chins/omvendt roing 3*MAX

-Glutebridge 3*15 (forutsetter litt skitt på klærne)
-Fire Hydrant 3*20 (forutsetter litt skitt på klærne)

Avslutt økten med bakkeløp 15 sekunder / 30 sekunder pause *6-8 sett

God trening og lykke til med trening ute i det fri!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Catharina Nerland

Catharina Nerland

Catharina Nerland (27 år) er sertifisert Personlig Trener gjennom Active Education (2009), har en bachelor i Markedsføring (2013) og er sertifisert Styrkecoach via Eirik Sandvik. Jobber som Styrkecoach, PT og deltidsselger hos Sunkost. I tillegg til dette studerer Catharina kostrådgivning via Axelsons Body Work School. Hun er meget opptatt av styrketrening, riktig teknikk og jobber mye med det mentale og en sunn tilnærming til trening og kosthold. - Catharina kan nås gjennom ptcnerland og catharina_1987

Trening