Vaniljescones

 

 

Scones – kjapt, godt og utrolig enkelt! Krever ingen heving, og passer dermed perfekt om du ønsker å slenge sammen noe godt i en fei. Det finnes uendelige variasjonsmuligheter når det gjelder scones. En kan lage søte scones tilsatt ulike bær, scones med smak av bolle, eller usøta, salte scones som man kan ha pålegg på, akkurat som rundstykker. Uansett hvilken type scones en ønsker å lage er fellesnevneren at det er fort gjort og smaker godt! I denne oppskriften har jeg tilsatt søtning i form av sunnere varianter som sukrin gold og fiber sirup. Jeg har også tilsatt ekte vanilje for ekstra god og rund smak. De er gode å spise som de er, eller sammen med pålegg som for eksempel syltetøy og ost. Jeg serverte mine med hjemmelaget jordbærsyltetøy og kesam. Passer perfekt som kosemat enten på tur eller hjemme. Kan fint fryses ned og varmes opp igjen. Håper det smaker!

 

Ingredienser

60 g fiberfin

400 g speltmel

50 g smør (jeg brukte soft flora lett)

1 dl melk (av valgfritt slag)

200 g kesam

2 ss fibersirup

50 g sukrin gold

2 ts bakepulver

1 klype salt

1 ts ekte vaniljepulver

 

Fremgangsmåte

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt sammen. Tilsett kesam, smør, melk og egg, kna sammen til en jevn deig. Tilsett litt mer speltmel om nødvendig. Kjevl ut deigen til den er et par cm tykk. Trykk ut scones med et glass eller med en annen ønsket form. Pisk sammen egg og en liten skvett med vann som du penseler over sconesene før de stekes på 200 grader i ca 15 minutter. Steketid avhenger av størrelsen du lager på sconsene, så følg med litt underveis. Jeg fikk 20 mindre scones. Lag gjerne færre større om du foretrekker det.

 

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter