Eplekake

 

 

Noe av det jeg liker aller best med høsten er turer ute i frisk luft eterfulgt av en rolig kveld under pleddet med noe varmt i koppen og lun eplekake på tallerknen. Nå som de norske eplene er å finne i butikken er det tid for å finne frem forklet og sette i gang med bakingen. Jeg er glad i å kose meg med god mat, ofte. Heldigvis finnes det alternativer som gjør at jeg kan bake og kose meg uten at det går på bekostning av helsa. Denne eplekake blir en gjenganger hos meg utover høsten, det er det ingen tvil om. Håper du blir fristet til å prøve også.

 

Ingredienser

3 egg

80 g cocosa sukker

2 ss sukrin+

120 g havremel

30 g bakeprotein

110 g kesam

50 g smør (jeg brukte soft flora lett)

1 ts bakepulver

1 ts kanel

4 epler

 

 

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør, kesam, sukrin+ og cocasa sukker. Tilsett deretter et egg av gangen, pisk ca ett minutt mellom hvert egg. Rør inn i tørre ingrediensene. Skrell eplene og kutt de i båter. Smør en kakeform og ha deigen over i forma. Jeg brukte en rund kakeform med en diameter på 21 cm. Dytt eplebåtene ned i røra. Strø sukrin gold/cocosa sukker og kanel over kaken før den stekes på 175 grader i ca 30 minutter. Serveres gjerne med  en klatt is eller vaniljekesam.

 

 

 

 

 

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter