Glukomannan – kosttilskuddet som bedrer metthetsfølelsen på diett!

 

Du har hørt det utallige ganger før. Kjøp dette pulveret, bruk denne maskinen eller drikk denne magiske drikken for å få fettet til å smelte vekk som smør i en glovarm stekepanne. Dessverre er de aller fleste av produktene bak slike påstander rett og slett bare humbug og lureri. Nesten ingen av produktene har vært grundig testet i vitenskapelige studier, og i de som har blitt testet er testet på rotter eller har fått resultatene overdrevet gjennom ulovlig markedsføring.

 

IMG_1685

 

Glukomannan er ikke et av disse produktene. Dette er en slankepille som faktisk fungerer! Den er godkjent av EFSA for bruk sammen med et energiredusert kosthold, og er i flere studier vist å føre til en økt vektnedgang kontra en gruppe som kun fikk placebo, eller juksepiller som vi kan kalle dem. For eksempel viste en studie at personer som fikk 1 gram Glukomannan (tilsvarende 2 kapsler) med 1 – 2 glass vann ca. 1 time før hvert måltid gikk ned i vekt uten at de endret verken kostholdsvanene eller treningsvanene sine. Gruppen som fikk juksepiller gikk ikke ned i vekt. Samtidig ble kolesterolnivåene til de som fikk Glukomannan signifikant redusert, og ingen bivirkninger ble rapportert [1]. I tillegg viste en annen studie at en gruppe som fikk 1 gram Glukomannan tre ganger daglig sammen med en annen type fiber gikk ned noe mer i vekt enn en gruppe som fikk juksepiller. Begge gruppene gikk på en diett som var designet for at de skulle gå ned i vekt. I tillegg gikk gruppen som fikk Glukomannan og fiber ned i LDL-kolesterol [2].

 

62285_X-life_Glukomannan_-_540_kapsler_1

 

Hvordan funker det?

Glukomannan tar til seg ca. 200 ganger sin egen vekt i væske, og vil derfor bidra til metthetsfølelse når du er på diett. Faktisk viste den ene studien at metthetsfølelsen til forsøkspersonene i gruppen som fikk Glukomannan var bedre, og de tolererte produktet bra [2]. Det er viktig å drikke nok vann når man inntar Glukomannan, slik at middelet faktisk har noe å trekke til seg. Ta to kapsler med 1 – 2 glass av vanlig størrelse (ca. 2 dl per glass) ca. 30 – 60 minutter før de tre største måltidene dine!

Prøv Glukomannan neste gang du skal ned i vekt, og se om det fungerer for deg!

Referanser

1. Walsh DE, Yaghoubian V, Behforooz A. Effect of glucomannan on obese patients: a clinical study. Int J Obes. 1984;8(4):289-93.

2. Salas-Salvadó J1, Farrés X, Luque X, Narejos S, Borrell M, Basora J, Anguera A, Torres F, Bulló M, Balanza R; Fiber in Obesity-Study Group. Effect of two doses of a mixture of soluble fibres on body weight and metabolic variables in overweight or obese patients: a randomised trial. Br J Nutr. 2008 Jun;99(6):1380-7. Epub 2007 Nov 22.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


X-life Team

X-life Team

Teamet kommer her på bloggen med produktomtaler, anbefalinger og informasjon for å gjøre det lettere for deg som kunde!

Kjøpsguide, Kosttilskudd