Glukomannan – kosttilskuddet som bedrer metthetsfølelsen på diett!

 

Du har hørt det utallige ganger før. Kjøp dette pulveret, bruk denne maskinen eller drikk denne magiske drikken for å få fettet til å smelte vekk som smør i en glovarm stekepanne. Dessverre er de aller fleste av produktene bak slike påstander rett og slett bare humbug og lureri. Nesten ingen av produktene har vært grundig testet i vitenskapelige studier, og i de som har blitt testet er testet på rotter eller har fått resultatene overdrevet gjennom ulovlig markedsføring.

 

IMG_1685

 

Glukomannan er ikke et av disse produktene. Dette er en slankepille som faktisk fungerer! Den er godkjent av EFSA for bruk sammen med et energiredusert kosthold, og er i flere studier vist å føre til en økt vektnedgang kontra en gruppe som kun fikk placebo, eller juksepiller som vi kan kalle dem. For eksempel viste en studie at personer som fikk 1 gram Glukomannan (tilsvarende 2 kapsler) med 1 – 2 glass vann ca. 1 time før hvert måltid gikk ned i vekt uten at de endret verken kostholdsvanene eller treningsvanene sine. Gruppen som fikk juksepiller gikk ikke ned i vekt. Samtidig ble kolesterolnivåene til de som fikk Glukomannan signifikant redusert, og ingen bivirkninger ble rapportert [1]. I tillegg viste en annen studie at en gruppe som fikk 1 gram Glukomannan tre ganger daglig sammen med en annen type fiber gikk ned noe mer i vekt enn en gruppe som fikk juksepiller. Begge gruppene gikk på en diett som var designet for at de skulle gå ned i vekt. I tillegg gikk gruppen som fikk Glukomannan og fiber ned i LDL-kolesterol [2].

 

62285_X-life_Glukomannan_-_540_kapsler_1

 

Hvordan funker det?

Glukomannan tar til seg ca. 200 ganger sin egen vekt i væske, og vil derfor bidra til metthetsfølelse når du er på diett. Faktisk viste den ene studien at metthetsfølelsen til forsøkspersonene i gruppen som fikk Glukomannan var bedre, og de tolererte produktet bra [2]. Det er viktig å drikke nok vann når man inntar Glukomannan, slik at middelet faktisk har noe å trekke til seg. Ta to kapsler med 1 – 2 glass av vanlig størrelse (ca. 2 dl per glass) ca. 30 – 60 minutter før de tre største måltidene dine!

Prøv Glukomannan neste gang du skal ned i vekt, og se om det fungerer for deg!

Referanser

1. Walsh DE, Yaghoubian V, Behforooz A. Effect of glucomannan on obese patients: a clinical study. Int J Obes. 1984;8(4):289-93.

2. Salas-Salvadó J1, Farrés X, Luque X, Narejos S, Borrell M, Basora J, Anguera A, Torres F, Bulló M, Balanza R; Fiber in Obesity-Study Group. Effect of two doses of a mixture of soluble fibres on body weight and metabolic variables in overweight or obese patients: a randomised trial. Br J Nutr. 2008 Jun;99(6):1380-7. Epub 2007 Nov 22.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre.


X-life Team

X-life Team

Teamet kommer her på bloggen med produktomtaler, anbefalinger og informasjon for å gjøre det lettere for deg som kunde!

Kjøpsguide, Kosttilskudd