Proteinrik marengskake

DSC_0672

Så det fristende ut? Jeg kan i alle fall garantere at denne kaken er en skikkelig søtsup-demper. Marengsbunnen blir veldig søt og sprø, med en litt seig kjerne. Sammen med en tykk vaniljekrem og frisk frukt blir det en god kombinasjon.

OPPSKRIFT MARENGSBUNN
3 eggehviter
40 gram sukrin gold
1 ss yacon sirup
1 klype salt

SLIK GJØR DU
Forvarm ovenen til 180 grader. Stivpisk eggehvitene med miksmaster eller kjøkkenmaskin. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får noe av plommene oppi hvitene. Da vil de nemlig ikke bli stive.

Tilsett sirup, salt og sukrin gradivs og pisk videre. Jo stivere du får det, jo bedre. Form til en rund marengsbunn på ca. 20 cm i diameter. Sett så ned temperaturen på ovnen til 150 grader og stek i 30 minutter. Skru ned temperaturen enda en gang, nå til 100 grader, og stek videre i rundt 30 minutter. Avkjøl.

DSC_0652

OPPSKRIFT VANILJEKREM
3 eggeplommer
1 dl melk
40 gram sukrin+
20 gram maisenna evt. potetmel
1 ts vaniljepulver
5 dråper stevia med vaniljesmak

SLIK GJØR DU
Ha alt i en kjele og sett på middels varme. Rør godt hele tiden og pass på at det ikke begynner å koke. Kremen skal bare varmes til den tykner. Med en gang den begynner å småkoke drar du kjelen av plata og setter til avkjøling. Fordel så over marengsbunnen og topp med valgfri frukt i biter. Jeg har brukt jordbær, druer og nektarin.

DSC_0663

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth

Veronica Hjelseth er sertifisert personlig trener gjennom Høgskolen i Nesna, og kostholdsveileder gjennom Akademiet for Personlig Trening. Til høsten starter hun å studere fysioterapi. Veronica har tidligere drevet med konkurranseløping, og har de siste årene trent mye styrketrening med fokus på både hypertrofi, styrke og kroppsvektsøvelser. Veronica jobber som personlig trener gjennom aktiv trening og tilbyr også personlig trening og kostholdsveiledning via www.veronicahjelseth.no Instagram: veronicahjelseth

Kosthold, Oppskrifter