Min reise fra FAT2FIT – Ida Rad

Ida Rad forteller i dette innlegget om sin reise fra FAT2FIT. Len deg tilbake, åpne en ProPud og vær klar for litt ekte inspirasjon!

idarad

@idarad

Hele livet har jeg vært den «chubby» venninna i jentegjengen. Hun som aldri kunne låne kjole før vi skulle på bursdagsfeiring, fordi ingen passet til meg. Hun som hatet håndballtreningene, men var fortsatt en del av laget på grunn av det sosiale. Jeg har alltid vært den største, kanskje ikke så rart når jeg hele tiden sluntret unna trening, og heller ville sitte hjemme og spise sjokolade.

Jeg kom ingen vei, et skritt fram, to skritt tilbake. Slik fortsatte det en lang periode, før de dårlige periodene ble lengre og de plutselig inneholdt syke mengder mat.

Det var ikke før de tidlig tenårene jeg begynte å bli bevisst over valgene jeg gjorde. Jeg begynte å telle kalorier og meldte meg inn på treningssenter, nå skulle jeg bli tynn. Det ble mye jojo slanking på meg. Jeg klarte i perioder å være veldig streng med meg selv, ikke spise mer enn jeg skulle og trene hver dag, før jeg sprakk og «alt var ødelagt». Jeg kom ingen vei, et skritt fram, to skritt tilbake. Slik fortsatte det en lang periode, før de dårlige periodene ble lengre og de plutselig inneholdt syke mengder mat.

11850149_168041746863202_1225591958_n

@idarad

Å hele tiden tenke på mat og trening gjør deg sliten. Det å konstant sitte å kalkulere hvor mange kalorier du har spist, istedenfor å fokusere på skolearbeid og å være sosial, gjør noe med deg, det gjør deg syk. Og jeg ble syk.

Man kommer langt med kunnskap, og jeg innså etter hvert at det ikke handler om å spise lite, men rett.

For meg var den store forandringen da jeg bestemte meg for å slutte å spise følelsene mine, og heller spise «normalt». Vekten min stabiliserte seg deretter. Etter hvert som forholdet mitt til mat og kalorier ble bedret, tok jeg kontakt med coachen min, Ingrid Avelsgård. Hun har gitt meg både kunnskap og motivasjon. Man kommer langt med kunnskap, og jeg innså etter hvert at det ikke handler om å spise lite, men rett. Jeg lærte også at det ikke var nødvendig med 2 timer cardio om dagen, men at tung styrketrening gjør susen.

12142380_192793357730543_1020913106_n

@idarad

Allerede etter noen uker begynte jeg å se forandringer på kroppen min. Det var mye vannvekt som var borte, men likevel motiverte det meg. Jeg fortsatte, og utviklet etter hvert dette til en form for lidenskap. Trening og kosthold interesserer meg ekstremt mye. Det er utrolig hvordan man kan forme sin egen kropp gjennom hardt arbeid og det å være dedikert.

Den indre motivasjonen driver meg. Det er dette jeg elsker og jeg skal aldri tilbake dit jeg engang var.

Min reise fra FAT2FIT har nå holdt på i godt over et år, og vil nok fortsette en god tid framover. Resultater gir meg motivasjon. I begynnelsen var jeg mest opptatt av å endre hvordan jeg så ut, men nå synes jeg det er minst like gøy å dra på trening og øke i øvelser. Det å klare 5 kilo mer i knebøy enn sist gang, eller få til en repetisjon ekstra på de ulike settene, det gjør meg motivert. Jeg har gått fra å hate trening og konstant finne unnskyldninger til hvorfor jeg IKKE kan trene, til å elske det og se på det som min «freespace».

13551831_1708703139380835_962693880_n

@idarad

I løpet av denne tiden har jeg selvfølgelig hatt mine nedturer. Jeg har gått på smeller, og ting har ikke alltid gått etter planen. Det har vært dager hvor jeg har spist både smågodt og pizza, når jeg egentlig skulle spist kylling og ris, men da vet jeg med meg selv at når jeg står opp neste morgen er det havregrøt med proteinpulver som gjelder. Den indre motivasjonen driver meg. Det er dette jeg elsker og jeg skal aldri tilbake dit jeg engang var.

Jeg sitter med ufattelig mye mer kunnskap, vennskap og forståelse enn da jeg startet min FAT2FIT reise. Jeg vet hva som skal til og hva som fungerer for meg, og gleder meg til fortsettelsen.

Følg Ida på Instagram her: @idarad

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


X-life Team

X-life Team

Teamet kommer her på bloggen med produktomtaler, anbefalinger og informasjon for å gjøre det lettere for deg som kunde!

Intervjuer