Slik bruker du minibands for bedre effekt av treningen

Minibands er korte, svært elastiske strikker som er ideelle å bruke til aktivering, oppvarming, skadeforebygging og stabilisering. De er lette å ta med seg ettersom de så og si ikke tar noe plass i treningsbagen eller kofferten. Minibands blir nok av de fleste hovedsakelig  brukt for å få mest mulig ut av rumpetreningen, men strikkene kan også benyttes i flere øvelser.

mini1

Strikker er et fantastisk redskap for å styrke og aktivere musklene i hofte og rumpa som oppvarming, og for maksimal aktivering av rumpemuskulaturen under øvelser som Glute bridge og Hip thrust som vist på bildet over.

Et nokså velkjent problem er at knærne har en tendens til å falle innover i enkelte øvelser, har du derimot en strikk rundt knærne vil du bevisst måtte presse knærne utover under øvelsene. Du blir både mer oppmerksom på teknikken og du bruker musklene bedre. Jo bedre kontakt med musklene, jo mer effektiv vil øvelsen være og jo fortere vil du kunne se resultater.

I tillegg er det lettvint å bruke minibands til skulderstabilisering, noe som er veldig viktig om du ønsker å holde skuldrene skadefrie. For å ta vare på knærne dine er knestrekk med strikken festet i en stol et godt alternativ, og for kjærnemuskulaturen er pallof press en super øvelse. Du kan altså trene både over og underkropp ved hjelp av minibands.

Øvelser i bilder

Skulderrotasjon

DSC01273

Hold armen tett inntil kroppen med bøy i albuen, før underarmen forsiktig ut mot siden så du roterer i skulderen, og tilbake igjen. Gjenta 5-10 ganger. 

 

Knestrekk

DSC01076

Sitt på stolen med bena i bakken, strekk benet forsiktig ut og ned igjen. Gjenta 5-10 ganger. 

 

Benhev bak og til siden

mini

Stram rumpa og før benet bak/til siden så langt du kommer. Hold benet du står på stabilt. Gjenta 15-20 ganger og bytt ben. 

 

Knebøy, Sidesteg og sittende kamskjell

Kollasjer17

Knebøy med strikk rundt knærne hjelper deg til å aktivere musklene i rumpa maksimalt, i tillegg til å gjøre deg bevisst på om knærne faller innover – pass på at du presser knærne godt ut mot strikken. 

Sidesteg gjør du ved å feste strikken rundt knærne og bevege deg med små skritt fram og tilbake mot siden. Dette kan også gjøres sittende på en stol. Sett deg helt ytterst på stolen og press knærne ut til siden før du slipper de rolig innover igjen. Gjenta 10-15 ganger. 

 

Pallof press

Pictures235

Dette er en super øvelse for magen og ryggen. Stå med strikken i spenn foran deg og press armen rolig fremover og tilbake igjen mot kroppen. Den kan også utføres ved at du lager en sirkel foran deg med armene for å aktivisere alle de forskjellige musklene i magen. Pass på at du strammer godt i kroppen og står med stabile ben med ca skulderbreddes avstand. 

 

Minibands kommer i et sett med 3 ulike motstandsnivåer. Grønn er lett, blå er medium og rød er hard. Her kan du variere utifra hvilken øvelse du gjør og dine egne forutsetninger. For et større utvalg av øvelser kan du også ta i bruk Megabands – tar du med deg både megabands og minibands har du nok utstyr for en effektiv og komplett fullkroppsøkt uansett hvor du befinner deg! Les mer om bruk av megabands HER.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!



Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Mai Linn Michalsen

Mai Linn Michalsen har en bachelorgrad i Sport & Exercise Science fra Middlesex University i London og er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Hun har vært aktiv som danser fra barneårene, men hovedinteressen ligger nå på styrketrening.

Skadeforebygging, Trening