Sukkerfri nugatti

 IMG_4451

 

 

Hjemmelaget nugatti uten sukker og tilsatt protein, kan det bli godt da????!!
Jaaaaa, det ble faktisk veldig godt, og er du like glad i søtt som meg, er dette en fantastisk erstatning for den orginale nugattien!

Etter at sukrin og stevia har kommet på markedet, har det blitt så mye enklere å leve sunt, uten å føle at jeg må forsake noe. Min erfaring er at søtsmaken blir desidert best ved å blande flere av disse søtningsmidlene.

Dette trenger du:

200g hasselnøtter
40g sukrin gold
10 dråper stevia toffee/vanilje eller sjokolade smak
20g sjokolade proteinpulver
10g kakao
10g cocosa extra virgin
1/2 ts knust maldonsalt

Slik gjør du:

Rist hasselnøttene lett i ovnen ved 200 grader i ca 10 min.
Bruk så en blender for å kverne nøttene til smør, mens de enda er varme. Da slipper de fettet lettere, som gjør at det blir til nøttesmør, og det gir også en ekstra god smak å riste de litt.
Dette kan ta litt tid avhengig av hvor kraftig blender du har.
Nøttene vil først bli til mel, og deretter må de kvernes lenge nok for å bli til smør. Melet fester seg ofte oppover veggen på blenderen, og må jevnlig dyttes ned.
Ha deretter i cocosa extra virgin, proteinpulver, knust maldon salt, kakao, steviadråper og sukrin gold, og bland dette godt inn i nøttesmøret ved å blende det litt til.
Og vips så har du ferdig, hjemmelaget sunn og god nugatti!

Oppbevares kaldt!

 

IMG_4455

 

 

Test det gjerne på rugsprø! Det smaker helt fantastisk om jeg kan si det selv!

Næringsinnhold per 100g: Ca 500 kcal

Protein: 16g Fett: 45g Karbohydrat: 5g

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Charlotte Akselsen

Charlotte Akselsen

Charlotte Akselsen (41) er sertifisert personlig trener gjennom Akademiet for personlig trening, jobber fulltid som PT, og holder også jevnlig mat og snackskurs. Hennes nisje er egenproduserte sukkerfrie, proteinrike snacks og matretter. “Jeg brenner for næringsrik mat som gjør kroppen glad, og trening med mål om å gjøre kroppen sterkere”. - Charlotte kan nås gjennom PtCharlotteAkselsen

Oppskrifter