Sunn og frisk sitronkake

 

SAMSUNG CSC

 

De fleste kjenner til den tradisjonelle suksessterten også kalt «gulkake». Med mandelbunn  som base og topping av eggekrem trenger den ikke nødvendigvis å være proppfull av sukker og tomme kalorier. Med en liten vri kan du lett lage den hakket sunnere. Gjestene trenger ikke engang å vite at de får servert en sunn kake, de kommer nemlig ikke til å merke forskjellen. I tillegg til å bytte ut et par ingredienser for å gjøre kaken sunnere har jeg tilsatt sitron i kremen for å gi den en liten tvist fra den tradisjonelle versjonen. Med dette får du en syrlig og god kake som kan nytes når som helst. Perfekt å bake til hver en anledning, om det skulle være selskap eller at du bare har lyst på noe ekstra godt en kveld. Håper du tester, du vil ikke angre!

Mandelbunn

80 g sukrinmelis

20 g sukrin gold

150 g grovmalte mandler

75 g mandelmel

6 eggehvitter

5 dråper stevia

 

Fremgangsmåte

Start med å stivpiske eggehvitter med sukrin melis. Bland deretter mandelmel, grovmalte mandler og sukrin gold i en egen bolle før du vender det forsiktig inn i den sivpiskede eggehvitten. Sørg for at deigen er blandet godt sammen slik at den blir jevn og fin. Stek bunnen på 175 grader i ca 20 minutter. Steketid vil varierer fra ovn til ovn, og kommer også an på hvor stor form du bruker. Jeg brukte en rund kakeform med diameter på 24 cm. Bruker du en større form er det lurt å beregne litt kortere steketid.

 

SAMSUNG CSC

 

Krem

0,5 dl melk

0,5 dl sitronsaft (fra saften av ferske sitroner)

60 g sukrin gold

1 egg

4 eggeplommer

10 g maizenna

40 g smør

40 g cocosa

 

Fremgangsmåte

Mens mandelbunnen står i ovnen lager du kremen. Start med å blande alle ingrediensene bortsett fra smør og cocosa i en kjele. Kok opp mens du rører. Når blandingen begynner å boble og tykne tar du kjelen av platen og tilsetter smør og cokosa mens du rører godt slik at du får en klompfri krem. Sett kremen til avkjøling en times tid.

 

SAMSUNG CSC

 

Når mandelbunnen  og kremen er avkjølt kan du smøre kremen utover kaken. Jeg pyntet med sukkerfri sjokolade og kokosmasse. Håper det smaker!

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV FOR FLERE NYTTIGE TIPS OG GODE TILBUD RETT TIL DIN INNBOKS!Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev får du disse tipsene rett til din e-postadresse! Du får også gode og eksklusive tilbud fra vår nettbutikk. Du kan melde deg av når du vil, og vi deler aldri din e-postadresse med noen andre enn vår nyhetsbrevoperatør.


Astrid Moen

Astrid Moen

Astrid Moen (21) tar mastergrad i arkitektur ved NTNU. Hun har i mange år hatt stor interesse for trening, kosthold og matlaging med alternative ingredienser. Fra barneårene har hun vært aktiv håndballspiller og turner, men hovedinteressen innenfor trening ligger nå på løping og styrketrening.

Oppskrifter